Booja, fantastisk butik

2010-09-30 @ 23:58:31

Syster tipsade om en liten butik på Söder med fina och prisvärda barnkläder. Blev helt kär i allt som fanns där, men den något ansträngda ekonomin man har som föräldraledig blev det bara varsin mössa till flickorna och en haklapp till Elin.

Booja



Elin i sin fina Boojamössa

Tillbaka till livet

2010-09-30 @ 23:48:09

Börjar känna mig som vanligt igen. Det blev en sjukt konstig kollision i tisdags. Kom hem efter flera fantastiska dagar i Sthlm full av energi och inspiration för att mötas av vardagen och alla måsten som en käftsmäll, och då i kombination med farmors bortgång. Det blev liksom för mycket.

Har iallafall trots mitt underliga mående (säger man så?) lyckas få en hel del gjort här att göra vardagen lite mindre grå. Har möblerat om både i flickornas rum och i vardagsrummet. Hur nöjd som helst. Och Maja älskar det. Att hon fick en sänghimmel var nog en stor anledning till det. Nu vill hon vara i sin säng mest hela tiden.

Stockholm var fullständigt fantastiskt. Hur mycket kvalitetstid som helst med älskade syster som verkligen fattas mig när vi bor så långt ifrån varandra. Innan hon flyttade sågs vi jämt. Så det är tomt, och därför helt underbart när man får flera dagar av dygnet runt häng. Dessutom är ju Stockholm en magnifik stad. Kan bara stå på deras balkong och se ut över staden och njuta. Ni skulle se utsikten förresten...


Bara en liten del av den, i disigt väder. Men det man ser närmast på andra sidan Västerbron är iallafall Långholmen och Söder. Men man ser ända bort till Slottet. Och vid träden närmast på bilden ligger stranden. Kungsholmen is the shit som ungdomarna säger idag.

Det obligatoriska besöket på Urban Outfitters resulterade förresten i toksnygga s.k Wallies. Sitter nu på väggen framför mig och ser riktigt fina ut. T.o.m. Andreas gillade dem. Kors i taket.

Bjuder på lite bilder från vår storstadsweekend






Tack

2010-09-29 @ 23:02:28

Tack för fina ord. Här, på FB och via sms. Kärlek till er, ni vet vilka ni är.


Kan något bli vackrare än det här? På tåget till stockholm i torsdags. När vi skulle av fick jag komplimanger av flera om vilken fantastisk mamma jag var och vilka underbara barn jag har. Då växer man allt litegrann.

Allt känns bara knas idag.

2010-09-28 @ 21:19:31

Idag är en märklig dag. Vet inte vad jag ska känna. Vad jag ska tänka. Känner mig ganska tom och trött.

Farmor somnade in imorse 96 år gammal. Och det är ju fruktansvärt när någon dör. Samtidigt har hon varit så dålig så länge. När jag tänker på att hon är borta så blir jag så ledsen. Men hon har ju egentligen inte varit här på länge. Inte den farmor som jag minns när jag tänker på henne.

Och så går ju vardagen som vanligt. Hunden ska matas, gås ut med, lekas och mysas med. Elin ska matas, bytas på, lekas och mysas med. Maja ska matas, köras och hämtas på förskolan, lekas och mysas med. Andreas ska matas... nej han klarar ju sig själv såklart, men maten ska ju lagas...

Ibland vill man bara tycka på paus. Glömma alla måsten och bara få känna och tänka.

Skillnaden blir så stor när man varit iväg och blivit bortskämd och sedan plötsligt är hemma igen i en stökig lägenhet med två barn, en hund och en Civspelande make, och dessutom en farmor som flugit till himlen.

Allt känns bara knas idag.

Geggamoja tävling

2010-09-27 @ 22:29:43

Jag är med och tävlar om ett presentkort att handla för hos GEGGAMOJA hos FruSofie.



Jag fullkomligt älskar Geggamojas grejer, och framför allt deras filtar som är helt underbara! Var med och tävla ni med.

rapport från stockholm

2010-09-26 @ 23:19:24

ligger i stockholm på en uppblåsbar säng med mina flickor. Maja tittar på Lilla sjöjungfrun, Elin leker med sin giraff och jag har just tagit mig igenom 48 nya inlägg på bloglovin.

vi har det fantastiskt här hos syster och hennes man och son. de sover fortfarande men snart blir det frukost. sedan ska vi promenera iväg. dagen ska bjuda på minijapan på etnografiska museet och ett obligatoriskt besök på Urban outfitters. går alltid dit när jag är här.

igår var vi på en helt fantastiskt fin butik på söder. flickorna fick varsin mössa och elin fick en haklapp också. fantastiskt fina saker till vettiga priser.

bilder får ni när jag är hemma igen och har tillgång till dator

---
skrev detta inlägg imorse, men det blev visst aldrig publicerat. nu är det många timmar senare och snart läggdags. imorgon åker vi hem igen, känns både skönt och trist.

Idag är det tv för hela slanten

2010-09-21 @ 16:27:08

Nya avsitt av 90210, Gossip Girl, How I met your mother och Chuck idag, varav de två senaste är säsongspremiärer. Härliga tider! Vet inte riktigt när jag ska hinna se allihop men tanke på att jag precis kom innanför dörren och det är mat som ska lagas och bebis, barn och hund som ska underhållas och tas omhand. Men några av dem ska nog hinnas med iallafall. Det är tur att vi är två.

Så det där politikinlägget får vänta. Alla andra skriver ju som tokar om det ändå, och jag tror inte jag har så mycket nytt att komma med.

har iallafall haft tokmysig dag med bästa vännen. Massa kärlek till dig!

Förskräckt & bestört

2010-09-20 @ 23:13:00

Klockan är för mycket för att jag ska orka skriva ett inlägg om valet och resultatet, men jag ska försöka få till ett imorgon. Det jag kan säga är att jag är förskräckt och bestört över att så många röstade på SD.

Har inte blivit något bloggande de senaste dagarna. Helgerna går alltid så fort.

Idag gick vi iväg till en lekplats där Maja lekte, Elin sov och jag & Molly tränade apportering. Hon var hur duktig som helst. Det hon har svårast för är att släppa pinnen, men hon blir bättre och bättre.

Just nu sover Molly & Elin bredvid mig i soffan och Maja på golvet. Följande dialog utspelade sig innan hon somnade:

Jag: "Men Maja, varför ligger du på golvet?" (jag såg att hon bäddat med kudde och filt, dock inget att ligga på)

Maja: "Ja jag vill det."

Jag: "Men är det inte skönare att ligga på soffan? Jag kan flytta på Molly."

Maja: "Nej, jag vill ha det hårt på ryggen."

Eh.. okej? Och strax därefter somnade hon.




Såhär låg de alldeles nyss. Nu har dock Molly vaknat så vi ska ta en liten nattlig promenad innan det är dags att sova för natten.

Nu är det fredagsmys...

2010-09-17 @ 22:23:12

Så är jag hemma igen med tre utmattade töser. Molly sover i sin korg. Elin sover i sin liggdel och Maja halvligger i soffan med trötta ögon och tittar på när Pippi besegrar Starke Adolf. Maja & Molly hade haft det fantastiskt hos sina barn/hundvakter. Själv känner jag mig faktiskt lite besviken.

Utställningen var bra, absolut, men den kändes tom på något sätt. det kändes inte som om den var gjord med kärlek. Lite... ja tom tycker jag faktiskt var ett talande ord. Men det var galet mycket folk där och vi fick köa i 45 minuter (varav en stor del utomhus) så kanske kommer den kännas bättre när man kan se den i lugn och ro en annan dag.

De ska ha lite olika specialdagar framöver med nybörjarkurs i japanska och speciella familjedagar som lät väldigt trevliga så jag kommer definitivt dit igen. Och något som var fantastiskt var när vi stod i kön utanför och de hade ljud på som lät som om man befann sig i Japan. "Arigato gosaimas" fick det att gå stötar genom kroppen av längtan.


En liten liten del av sagolika Akihabara

Tokyo fusion!

2010-09-17 @ 09:25:53

Ikväll bär det av till Tokyo Fusion! Jippie! Maja & Mollyvakt är fixad och jag har fått klartecken från Världskulturmuseet att ta med Elin. Det var tydligen fler som skulle ha med barn, så det känns ju lugnt. Får sällskap av Melissa (och ev. lillgrabben) också. Vi kommer nog drömma oss bort till nästa Japanresa kan jag tro, och längta tillbaka till den förra.

Frågan är nu om jag ska ta på mig min kimono eller inte. Om jag tar på mig den så kommer jag in gratis vilket är ett stort plus. Plus att jag faktiskt får användning för min vackra kimono som bara hänger här hemma. Men att gå omkring i en lång och otymplig kimono samtidigt som man har med sig en bebis, som man dessutom ammar, känns inte lite krångligt. Så jag får se. Får prova den och se hur det känns. Kanske kan jag ha den som någon form av rock och ha andra kläder under som jag kan byta till efter en stund?!

Hade en liten plan om att ta på mig Majas kimono och sedan ha ett par snygga leggings till. Men den var i minsta laget. Kan ju förvisso ha ett linne under och mer ha den som en jacka? Hmm.. ja det tål att funderas på.

Här får ni lite inspiration i form av vackra japanska barn i fantastiska kimonos.


(Den röda är väldigt lik den som den Maja har)



Ett vackert japansk bröllopspar



vänskap

2010-09-16 @ 23:31:08

Ibland träffar man människor som man bara klickar med. Man vet inte alltid ens vad det är som gör det, men något känns rätt. När man pratar med dem, så känns det så lätt. När man säger något så visar det sig att den andre har tänkt eller känt så också. Man har mycket gemensamt, men behöver egentligen inte vara så lika.

Det senaste året har jag träffat två personer som jag verkligen känt så med. Det är så härligt att man kan lära känna människor och få vänner, som kan komma att bli nära, även som vuxen. de flesta av mina nära vänner är vänner från grundskolan, och det är fantastiskt i sig. Men man förändras ju en del under åren och därför är det härligt att få nya vänner också.

Nya som gamla, mina vänner är de allra finaste!

Idag har vi ätit...

2010-09-16 @ 20:02:17

Jag har insett att de flesta bloggar jag läser har förändrats, eller jag upplever det så iallafall. Förut skrev folk mer om vad de tyckte och tänkte. nu är det mest vad de gör. En kombination är ju det allra bästa, för visst är det roligt att läsa vad folk gör. Men om det är det enda man får läsa så blir det lite tradigt. Så jag ska försöka att följa det själv också. Att skriva fler inlägg i den stil som det förra jag skrev och mindre om vad vi gör. Vi får se hur det går.

Politiska funderingar

2010-09-16 @ 10:25:43

Det är val på söndag och snart kräks jag på alla facebooklänkar om hur illa det blir om det ena eller andra blocket vinner. en sån fjantig pajkastning. Jag vill veta vad de själva vill göra, inte vad de andra gör för fel.

Det finns en länk på FB nu som jag fått via flera vänner där en kvinna beskriver sin mammas liv. Och det låter ju förskräckligt om det är sant. Men en del av mig mår lite illa över att hon använder sin stackars sjuka mamma som reklam för de rödgröna.

Missförstå mig rätt (eller missförstå mig inte alls), jag tycker det är fruktansvärt att riktigt sjuka människor ska utförsäkras. Kan man inte arbeta så ska man inte heller tvingas att göra det. Men hur kan det gå till så att denna människa, som är som sjuk som dottern förklarar, inte kan få sjukersättning. Medan det finns människor, även i alliansens Sverige, som kan gå sjukskrivna år efter år utan större problem. Kan de prata bättre för sig? Jag kan förstå att man får kämpa för sin sjukersättning om man har en sjukdom som inte tydligt syns, men det har ju den här kvinnan. Och hon har papper på det. Nej jag förstår inte.

Jag tycker att man ska arbeta om man kan. Jag tycker att man ska tvingas ta ett s.k. skitjobb istället för att gå på a-kassa. Jag tycker att det är fel att man kan leva så bra på bidrag att det inte lönar sig att ta ett jobb. Men jag tycker också att man ska få bidrag om man inte kan få något jobb. Jag tycker att man ska få sjukersättning om man är så sjuk att man inte kan arbeta. Och jag tycker inte att man ska tvingas att söka arbete långt hemifrån. Men var hamnar jag då i denna hemska blockpolitik? i mitten, i en kompromiss mellan de rödgrönas bidragsSverige och alliansens kapitalistSverige. I slutändan handlar det kanske om vad som är minst hemskt?

Eller ska man helt strunta i blocken och rösta på det parti som ligger en själv närmast? Strunta i att en röst på det partiet ger en regering som man inte vill stödja. Eller kanske skulle man rösta blankt, för att visa att jag vill rösta, men det finns inget vettigt alternativ.

Och under resten av den här veckan bojkotta Facebook och alla smutskastningskampanjer som inte ger ett skit.

Välling, alla flickors val

2010-09-15 @ 21:58:13

tänk om jag skulle blogga lika ofta som jag tänker att jag ska göra det. Ganska ofta gör jag som inlägg i huvudet, men när jag väl sitter vid datorn sedan så har jag glömt allt. Och framför allt är alla smarta formuleringar ivägblåsta.

apropå blåst så är det ett herrans oväder ute. För någon timme sedan regnade det mer än vad jag någonsin varit med om. Men nu verkar det ha lugnat sig igen. Verkar som om vädergudarna har glömt av att september brukar vara sensommar och hoppat direkt in på hösten.

Idag köpte jag välling till Elin. Egentligen ska hon ju vara sex månader, men det är bara 2 veckor därifrån och hon har sovit så oroligt på kvällarna det sista. Så idag bytte jag ut sista grötmålet mot en flaska välling. 80 ml slukade hon direkt och sedan ammade jag henne och nu sover hon som en stock. Endast två gånger har jag behövt lugna henne (amma/klappa/ta upp eller vad som kan tänkas funka) nu under kvällen och det brukar vara sex-sju gånger de senaste veckorna. Så jag är hur nöjd som helst. förhoppningen är att hon äter alla 210 ml om några dagar och kanske kan amningen snart vara ett minne blott.

Välling var det som gjorde att jag kunde sluta amma Maja också. Vet inte varför mina flickor tycker att det är så mycket godare än ersättning.

Förresten så smaskade hon i sig 65 ml semper ersättning tidigare idag också. Och en hel burk palsternacka-morot och 4 majskrokar. Riktigt litet matvrak det där. Och jag är så lycklig över det! (obs allt det där var alltså inte samma måltid...)

Kimono fusion

2010-09-15 @ 10:28:23

ÅH den nya utställningen på Världkulturmuseet här i Göteborg är ju som om någon kommit till mig och frågat: "Magdalena, vad tycker du att vi ska ha en utställning om?"

Blir helt pirrig av att tänka på att de har tagit en bit av Japan och placerat här i Göteborg. Undra hur många gånger jag kommer besöka den innan den försvinner i maj 2011. Men mitt stora problem är att de har en invigningsfest, Tokyo fusion, på fredag som jag bara måste gå på. Men jag har ju som bekant en bebis... och en hund... och en femåring. Tror inte man kan ta med sig alla dem på fest på ett museum. Eller vad tror ni? Kanske kan jag fixa hundvakt, och barnvakt till Maja. Men Elin är värre. A ska iväg med jobbet. Kanske kan man ta med en tyst och snäll liten Elin? Kan klä ut henne till Hello Kitty eller något så kanske hon smälter in?

Får fortsätta jobba på det där, men åh vad jag vill gå! Någon som ska med?

Godnatt

2010-09-14 @ 22:59:32

Har laddat in de senaste veckornas bilder i datorn. Därav alla bildinlägg.


Säger godnatt med en härlig familjebild.

Det vackraste jag vet

2010-09-14 @ 22:47:34


att suga på stortån

2010-09-14 @ 22:43:18


Det brukar Elin roa sig med under blöjbytena. Tänk hur vig man är som liten. Maja kan fortfarande stoppa in sina tår i munnen (hon börjar dock förstå att det inte är så käckt eftersom hennes fötter är något mer smutsiga än vad Elins än). När försvinner det där egentligen?

Hur man ser amerikanska tv-serier utan att ladda ner

2010-09-14 @ 13:04:57

Imorse fick Molly vara hemma när jag och Elin åkte och lämnade Maja på förskolan och det gick jättebra. Var ju bara ca 20 minuter, men ändå. Det var väldigt skönt att hon inte satt och väntade vid ytterdörren som hon gjort när jag varit varit ute kortare stunder, och slängt skräp och sådant. Hon kom naturligtvis springande och var glad när vi kom, men det märktes att hon inte blivit stressad av att vara själv. Så nu kommer jag göra så framöver.

Har nu sett både 90210 och Gossip Girl säsongspremiärer. Inget av dem var väl speciellt fantastiskt, men jag tycker nog förvånansvärt nog att Gossip girl avsnittet var strået vassare. 90210 kändes ovanligt tillgjort. Speciellt första scenerna när de skulle vara glada för att börja senior year. det kändes så falskt så jag ville gömma mig bakom en kudde. Kanske skulle ge mig in på tv-land och kommentera avsnitten. Har varit så pinsamt dålig på att skriva där det senaste året. Usch. Jag som älskar det där stället.

Fick förresten en fråga om hur man ser på amerikanska tv-serier utan att ladda ner dem. Så är det någon mer som undrar är det bara att lämna en kommentar så ska jag berätta.

Gossip Girl & 90210

2010-09-13 @ 23:48:09

idag har Gossip Girl och 90210 premiär med nya säsonger i USA igen. Det ska bli lite roligt att se dem igen. De är perfekta serier att se när man inte orkar anstränga sig. Och för närvarande så är det sådana serier som jag orkar med. När barnen sover och lugnet lägger sig över lägenheten, så lägger jag mig till rätta i soffan och sätter på någon av alla streamtvsajter och njuter av lagom ansträngande underhållning i form av ungdomserier.

Linas matkasse vs Middagsfrid

2010-09-13 @ 23:39:31

Just nu har ju Linas matkasse ett specialerbjudande och jag har minst två vänner som testar detta. Är mycket nyfiken på vad de tycker. Själv var jag inne på att testa Middagsfrid förra sommaren, men det blev aldrig av.

Det som talar för att vi skulle få en sådan leverans varannan vecka är naturligtvis lyxen att få varorna levererade till dörren tillsammans med recept på hur man ska tillaga det. Och också att man då kommer sig för att göra andra rätter än de gamla vanliga.

Det som talar emot det är att jag tycker om att handla... fast det måste man ju göra ändå. Man kan ju inte bara äta varannan vecka. ;)

Jo, jag är väldigt sugen på att testa. Men jag avvaktar den här veckan och ser vad de jag känner tycker först. Men om man ska välja att göra detta, ska man då välja Linas matkasse eller Middagsfrid? Vad är egentligen skillnaden?

Måndagen den 14 september till ända

2010-09-13 @ 23:30:38

Klockan är snart midnatt. Vart tog den här dagen vägen? Fast den har på något vis känts lång även om den gått fort. Spenderade förmiddagen på en lekplats med fin vän och lekande barn. Sedan bar det av hem för lunch, yatzyspel och lite vila innan vi åkte till biblioteket och lämnade tillbaka lånade dataspel och äntligen fick hämtat ut Elins bok. Den där man får när man föds. Fast istället för att ta en likadan som Maja redan har så valde jag att ta en annan bok som verkar jättefin.

Och efter det bar det av till Göteborg till bästa vännen för supergod middag, mys, biggest loser och en hel del valprat (fast inte så mycket som vi tänkt). Fast så mycket klokare blev vi inte av det.

Måste säga att dagen gått över förväntan med tanke på att jag är själv med två barn och en hund och har varit iväg nästan hela dagen. Visst blev jag lite småtokig ibland, men jo det har gått riktigt bra och det känns väldigt skönt. Jag blir ju ganska låst av att ha Molly, men nu känner jag att jag inte behöver låsa in mig mer än nödvändigt iallafall. Och att ta med Molly iväg på kvällarna är perfekt för då sover hon nästan hela tiden.

Playdate och valträsk

2010-09-13 @ 09:40:09

Ikväll blir det mys och valprat med bästa vännen. Vi ska försöka reda ut lite i den här partimassan med tramsiga vallöften som aldrig kommer hållas, för att försöka se vilka som kan vara värda en röst. Hon vet redan vad hon ska rösta, men själv har jag bara en vag aning så jag ser verkligen fram emot det.

Fick dessutom precis ett meddelande av Jessica om att mötas upp på en lekplats om en knapp timme. Så nu blir det till att stänga av datorn, göra iordning mig själv, barnen och hunden. Och traska iväg för en härlig playdate.

Hoppas ni har en lika härlig dag som jag kommer ha.

Historien om Matilda

2010-09-12 @ 22:50:45

Ni som har hängt med här ett tag, eller känner mig väl, vet att Matilda är mitt favoritflicknamn. Innan jag och Andreas träffades så var jag övertygad om att min framtida dotter skulle heta Matilda. Själv vet jag inte riktigt varför namnet har etsat sig fast så i mig. Det bara blev så, någon gång på högstadiet. Jag ville t.o.m. själv heta Matilda.

Nu har jag ju fått min Matilda. Elin heter Matilda i andra namn och det gör mig så lycklig bara att tänka på det. Hon är verkligen en Elin, min Elin, men hon är också min Matilda.

När vi pratade om det här med min pappa för några veckor sedan så fick jag veta att det var nära att jag själv fick heta Matilda när jag föddes. Pappa ville verkligen att jag skulle heta det, men mamma ville annat och hon fick bestämma. Men är det inte lustigt? Här har jag gått i 15 år och älskat ett namn utan att veta att jag nästan fick det namnet själv.


Ett tillägg

2010-09-12 @ 22:28:25

jag ska förresten tillägga att jag vet att jag är precis lika dålig på att kommentera era bloggar. Jag ska försöka bättra mig där, så kanske kommentarerna här kan öka också. :)

En söndag i september

2010-09-12 @ 22:25:36

Så var jag då tillbaka igen efter några dagars lösenordsskyddat uppehåll. Jag har låst alla mina bloggar. Ni som följt mig vet att det har blivit några stycken. Och eftersom även den här var på paus så blev det lås på den med. Och ingen läsare fick lösenordet. Så känn er inte bortglömda för att ni inte fick något. För som sagt, ingen annan än jag själv visste det.

Jag visste faktiskt inte om jag skulle återkomma hit, men så blev det. Även om jag var väldigt lockad att börja blogga någon annanstans mer anonymt. För det är ju så att jag lägger ut en hel del av mitt personliga liv här. Och att då skriva inlägg efter inlägg med personliga historier och privata foton utan att få någon respons, det känns inte så kul.

Men jag återkommer hela tiden till att jag bloggar för min egen skull. Jag älskar att skriva och att gå tillbaka och läsa mina gamla blogginlägg. och visst skulle jag lika gärna kunna göra detta privat direkt i ett dokument på datorn. Eller skydda bloggen så att ingen kan läsa. Men jag tycker själv att det är så roligt att läsa mina vänners bloggar, och det verkar ju som om ni är några som tycker att det är roligt att läsa min också.

Så jag fortsätter, om än kanske något mer anonymt än tidigare. Enjoy!

OJ

2010-09-03 @ 10:03:19

Plötsligt är det september och Elin är fem månader imorgon.

Har tappat intresset för bloggen igen. Så det kan nog dröja tills nästa inlägg.

Avslutar med några bilder från den senaste tiden.



Stolt storasyster matar lillasyster


Frukost på Tjörn.


Tjörn <3




Elin tar nappen igen och jag jublar!


Mina tre fina töser