TGIF

2010-10-29 @ 14:19:53

Det är en bra dag idag. Har gått litegrann i en dimma sedan i onsdags. Nu börjar det klarna och även om jag fortfarande tänker på det, så börjar den värsta ångesten försvinna.

vi började dagen på BVC och en femårskontroll för Maja. Allt gick lysande bra. När hon var på sin fyraårskontroll så sa de att hon var i storlek som en femåring. Nu när hon är fem år är hon i vikt som en sexåring och i längd som en 6½åring (alltså enligt mittkurvan). Lång som en fura och smal. Om det där stämmer att man ska ta sin längd som tvååring och dubbla den för att veta hur lång man blir som vuxen så ska hon bli ca 1.80. jisses. Är det någon som vet om den teorin stämmer?

Jag har fått sålt fem plagg på Tradera och det gick över förväntan. Hoppades skrapa ihop en hundralapp eller två och det slutade på nästan 700. För flera år gamla plagg. Visserligen i mycket bra skick, men ändå.  Tänkte överraska vinnarna med lite produkter från Decubal också. Och en informationsbroschyr såklart.

Igår var jag med Kola på Mariaplans bokhandel och lyssnade när Morgan Larsson berättade om sin bok Discofeber (lysande bra, läs den!!) och dessutom sjöng han lite 80-tals hits. En riktigt mysig kväll.

Ikväll väntar fredagsmys med familjen. Lite soda streamat vatten till mig och cola till de andra två (inte Elin alltså, utan Andreas), lite billigt godis från Coop (3,95 denna veckan) och någon bra film. Jag vill se en gammal favorit från barndomen, "Du är inte klok Madicken" men vi får se om jag får med de andra på det.

Ta hand om varandra och uppskatta det ni har. Och ha en mysig fredag!

Tystnad

2010-10-28 @ 11:06:51

Jag har så mycket jag borde göra. Så mycket jag vill göra. Och ändå sitter jag bara och gör ingenting. Surfar menlöst omkring. Tankarna är någon helt annanstans.

Det är fullständigt tyst här. Molly & Elin sover och Maja är på förskolan.

Kunde inte somna igår. Det var som om alla känslor jag försökt behärska under dagen kom över mig när resten av familjen somnat. Då kunde jag släppa fram allt. Och om jag känner såhär mycket, jag som inte känt henne på flera år mer än på "hej" stadiet. Hur mycket känner då alla människor som stod henne nära?!

Dagar som den här vore det nog bra att ha ett jobb. Något att fokusera på hela tiden. För här hemma kan man ju välja på ett annat sätt. Visst borde jag tvätta, men jag måste inte. Visst borde jag städa, men jag måste inte. Visst borde jag... men jag måste inte. Och då blir jag sittandes här. Stirrandes på en datorskärm.

På en sekund förändras allt...

2010-10-27 @ 13:16:50

Hade en supermysig förmiddag idag. Sov länge allihop. Masade oss upp vid halv 9 och var på förskolan en dryg timme senare. Mötte uppe Jessica & grabbarna och var på öppna förskolan i S:ta Gertrudskyrkan. Hur mysigt och trevligt som helst. Gjorde en haklapp till Elin och en handduk till Maja med fina tryck på. Sedan var det lite fri lek, sångstund och fika. Vid halv tolv gick jag för Elin var på bristningsgränsen. Hon brukar ju annars sova vid den tiden.

Skulle förbi Majas förskola och lämna regnbyxor som jag glömt på morgonen. Då får man som ett slag i ansiktet. Två barn på förskolan har varit med i en bilolycka tillsammans med sin mamma, och mamman klarade sig inte. På en sekund så förändras allting. En svart skugga faller över tillvaron. Det finns inte ord för hur jävligt livet kan vara. Jag vet, jag har själv mist min mamma. Dessa stackars barn. Och barnens pappa...

Så nu sitter vi här hemma. Jag och mina tre tjejer och myser och försöker ta vara på även de tristaste stunder. När regnet öser utanför. För det är en så otroligt värdslig sak. Det får regna varje dag resten av mitt liv bara jag får leva det tillsammans med mina barn och se dem växa upp.

Maja frågar mig ofta om döden. Hon frågar när jag ska dö, hon säger att hon inte vill det, och hon gråter ofta när hon tänker på det. Hon vet att jag själv var ganska liten när jag förlorade min mamma. Hur hanterar man det? Jag försöker förklara att allting som lever dör, men att det är så långt, långt fram i tiden. Att hon själv är vuxen då. Men hur lätt är det för henne att förstå? Och det finns ju inga garantier. Jag kan ju dö precis när som helst. Men det finns ju ingen anledning för henne att veta det. Men hur förklarar man då det här som hänt? Att två av hennes dagiskamrater har förlorat sin mamma. En av dem är fem år, precis som hon själv.

Decubal

2010-10-25 @ 10:48:46



Nu är det dags för nästa Buzzadorkampanj och det är hudvårdsserien från Decubal.

"Decubal är en ny hudvårdsserie för hela kroppen, speciellt framtagen för personer med torr/mycket torr och känslig hud. Produkterna är utvecklade av nordiska hudläkare för att fungera i ett kliat där torr hud är ett vanligt problem. Decubal kan användas varje dag året runt av hela familjen."

Jag har fått testa tre av deras produkter, det är Lips & dry spots balm, Hand cream och Face vital cream. Har än så länge bara testat dem i några dagar, men jag är jättepositiv. Jag tänkte först att det kanske inte var något för mig eftersom jag inte har så jättetorr hud, men den blir ju alltid torrare nu på vintern så det passar ju ändå bra. Och framför allt Lips & dry spots balm älskar jag! Det som är så bra är att den håller läpparna mjuka väldigt länge så man behöver inte använda den hela tiden som är ganska vanligt med andra liknande produkter. Hand cream har jag också använt en hel del och är väldigt nöjd med. Den känns skönt uppmjukande utan att vara kletig. Och det är samma sak med Face vital cream som jag tänkte kanske skulle vara väldigt fet och kletig eftersom den är för torr hud, men så är det inte alls. Den är skön och tas lätt upp av huden även om den inte är jättetorr.

Decubal har som sagt produkter för hela kroppen och jag är faktiskt nyfiken på att prova de andra också. Blir ni intresserade av att testa dessa produkter är det bara att höra av sig till mig för lite testprodukter. Tyvärr fick jag väldigt få av Lips & dry spots balm så den har jag inte att dela med mig av (för de har jag redan gjort mig av med), men de andra två har jag massor av.



Vill du själv bli Buzzador och få testa produkter helt gratis, så gå in här och läs mer.

Vilken helg!

2010-10-25 @ 10:25:50

Den här helgen har gått otroligt fort, men också varit fantastiskt härlig.

I fredags var det tjejmiddag för att fira fina Jessica (som fyller år idag, hipp hipp hurra för dig!). Jättetrevligt! Dessutom hade vi sådan tur att Emelies snälla grabb skjutsade oss till Kungsbacka på natten. Grymt skönt att slippa åka tåg. Och Elin hade varit ganska snäll mot sin pappa här hemma också. Dessutom så vaknade hon bara en gång på hela natten och det var vid halv 6. Då fick hon en flaska välling, somnade om och sov till halv tio!! Det var grymt skönt kan jag säga.

I lördags åkte jag och flickorna (exkl. Molly som var hemma med Andreas) ut till pappa & Kerstin och hängde där hela dagen med dem, syster & Alvar. Mys på hög nivå. Det var tyvärr fruktansvärt tråkigt väder, men vi tog en liten promenad ändå bara jag & syster medan pappa & K passade de tre barnen. Gick alldeles utmärkt såklart. På kvällen bar det av (med Andreas & Molly) till M & A för häng med dem & M, E & T. Hur trevligt som helst, som alltid. Köpte mat på Leksandsgården och det var riktigt gott. Vi köpte några Amerikanska pizzor som var väldigt smaskiga.

Och så då igår var det kalas för A's minsta lillebror som fyllde tonåring. (Galet, han var 5 år när vi träffades, lika gammal som Maja är nu...) God mat och fika och härligt umgänge.

Har trots alla händelser inte tagit ett enda kort på hela helgen... Men här får ni två från på dagen i fredags för att liva upp inlägget lite.


Maja tittar på film om ni undrar vad hon tittar på...


Tittut!

Glömde ju snön

2010-10-21 @ 22:47:44

Det snöade här idag. Galet. Det är ju bara oktober för tusan. Men den smälte bort direkt igen så ingen skada skedd.

Hann iallafall ta en bild på de vita gatorna.


Utsikten från flickornas fönster tidigare idag.

I brist på långa blogginlägg fyllda med visdom...

2010-10-21 @ 22:42:03

kommer här en snabb uppdatering om vårt liv och ett gäng bilder från den senaste tiden.

Vi mår bara bra och tiden går ruskigt fort. Imorgon väntar tjejkväll hos en ny toppengullig vän och på lördag mer mys med syster som är nere den här veckan (och förhoppningsvis andra syster också) och på kvällen hem till fina vänner. Kommer bli en bra helg. Hoppas ni har det toppen!



Elin har fått två tänder. Vet inte om jag nämnt det här, men här syns dem iallafall.










Jippie!

2010-10-21 @ 21:17:32

Rätt vinnare av Britain's next top model!

Känns skönt efter fiaskot med Australia's next top model.

Vågar inte lägga in bilder ifall någon av er läsare följer serierna, men inte sett finalerna.

Grattis!

2010-10-21 @ 21:15:10

Grattis Kristina som vann Natusanprodukterna till sina barnbarn! Har mailat dig.

Aj oj uj

2010-10-14 @ 11:42:51

Mår rätt kass idag. Ont i halsen och huvudet. känns som om det är en förkylning på gång. Typiskt nog är Elin gnällig idag också. när jag helst av allt vill krypa tillbaka ner i sängen. Fast det går ju inte ändå. man kan inte ligga i sängen när man har en femåring som ska till och från förskolan och ha frukost och mellanmål. Och när man har en bebis och en hund. Det går liksom bara inte. Så det är bara att ignorera att man mår skit och göra det man ska. Har dessutom tvätttid idag. Måste verkligen tvätta. Det är ett berg här hemma. Men det är nog det sista jag är sugen på.




Tävling! Vinn gratis bebisprodukter

2010-10-14 @ 11:30:52



Jag tänkte lotta ut Natusan® first touch tvättservetter och zinksalva till någon av er läsare. Priset är alltså en förpackning med 24 tvättservetter och en zinksalva på 5 ml, precis det ni ser på bilden ovan.

Reglerna är enkla. Kommentera detta inlägg genom att svara på frågorna nedan för att få en chans att vinna. Om du även gör ett inlägg i din egen blogg och länkar till tävlingen (det är fritt fram att använda bilden här ovan) så får du ytterligare en chans. Jag kommer sedan att dra en vinnare om precis en vecka, torsdagen den 21/10.

Frågor att besvara för att vara med att tävla:

Vad är viktigt för dig när du väljer tvättservetter till ditt barn?

Vilken salva har du oftast använt när/om ditt barn fått blöjexem?


Lycka till!

Natusan® first touch

2010-10-14 @ 10:58:06



Jag har ju som jag nämnt tidigare kommit med i kampanjen för Natusan® first touch som Buzzador. Har nu under en veckas tid testat deras våtservetter och deras zinksalva och jag är mycket nöjd.

Natusan® first touch är den första produktserien i Sverige som är speciellt anpassad för nyfödda bebisars känsliga hud. Hela serien är noggrant testad, dokumenterat mild och fri från parfym och färgämnen. Jag är inte en stor användare av våtservetter eftersom jag tycker att det är onödigt att trycka på mer kemikalier är nödvändigt på min bebis hud, och därför tycker jag det känns bra att Natusan® har utvecklat dessa produkter just till nyfödda bebisar.

Jag är som sagt inte en stor användare av våtservetter. Har kanske köpt tre paket sedan Elin föddes i april. De är bra att ha i skötväskan om man inte har tillgång till vatten, och jag brukar ha ett paket på skötbordet också, men där brukar det oftast vara tvättlappar och vatten som gäller. Nu när jag är Buzzador så fick jag ju se till att använda våtservetterna mycket och det har jag gjort nu. Så vad tycker jag då om Natusan® first touch extra sensitive tvättservetter ?
Det jag gillar är att man inte får hela paketet när man tar en servett som är ett vanligt förekommande problem bland våtservetterna. De är också väldigt mjuka och otroligt lätta att göra rent med.

Vanligtvis när Elin blir röd i rumpan så använder jag en annan salva, men den här senaste veckan har jag då använt Natusan® first touch Zinksalva. Jag tycker att den har fungerat jättebra. Elin brukar inte bli så röd, så jag har inte använt den varje dag. Men när hon blivit lite röd har jag tagit den och då har det varit borta vid nästa blöjbyte. Så jag är mycket nöjd och kommer absolut att fortsätta använda den även efter att den här kampanjen är slut.


Vill du också bli en Buzzador och helt gratis få testa på produkter och säga vad du tycker om dem? Tryck på bilden ovan eller följ den här länken.



Succé

2010-10-10 @ 22:44:55

Sitter och småkollar på Vingar av glas. Det var en herrans massa år sedan, men jag minns att jag verkligen gillade den när den kom. Dessutom var jag ju nästan lite bundis med Alexander Skarsgård på den tiden. Det var kanske dagens överdrift men vi hejade på varandra i korridorerna på MTV studios när jag praktiserade där och han gjorde Vita lögner. Och han skickade ett supergulligt mail till mig. Och detta var väl runt den tiden kan jag minnas. Dessutom mötte jag och Maja Said Oveissi (pappan i filmen alltså) häromveckan. Han bor ju här i Kungsbacka och Maja och han pratade litegrann om något jag inte minns nu. Söt film är det iallafall.



Idag har varit en riktig succédag när det gäller Elin. Hon har druckit två flaskor (inte samtidigt alltså) á 220 ml välling och somnade utan att bli ammad eller vaggad. Jag satt bredvid henne och klappade lite på henne, men till slut så somnade hon av sig själv. Det är första gången på flera månader. Äntligen börjar jag kunna trappa ner ordentligt på amningen. Ammar henne två-tre gånger varje dygn och det är otroligt mycket mindre än för bara några veckor sedan. Känns fantastiskt skönt.


Bästa sättet att få Elin att sova... Baby Björn!!

Vacker höstdag på Botaniska

2010-10-10 @ 21:18:35











Titta, ÖRON!

2010-10-10 @ 21:13:06

Kreativitet

2010-10-10 @ 21:11:51

ojojoj besöksstatistiken här är lägre än någonsin. Men det kan jag ju förstå så lite som jag bloggar.

Jag har fått för mig att jag ska sy ett lapptäcke som kanske kan bli en åkpåse till Elin. Och sedan ett lapptäcke till Maja att ha på sängen. Jag vet dock inte om jag kommer att fullborda det, men jag har iallafall valt tyger och börjat klippa ut bitarna. I mitt huvud blir det hur fint som helst. Häromdagen sydde jag ihop två små gosefigurer åt flickorna av gamla kläder. Blev rätt söta måste jag säga.


Men de var väldigt snabbsydda och slarviga då vi inte hade så mycket tid.

Fick en symaskin när jag fyllde år och har äntligen börjat använda den ordentligt. Otroligt roligt. För varje år som går, desto mer upptäcker jag min kreativa sida och hur mycket jag tycker om att skapa. Allt blir inte så fantastiskt bra, men oj vad skoj det är.

Äntligen får jag buzza!

2010-10-06 @ 08:50:16

Från att aldrig ha fått något Buzzadorkampanjerbjudande som jag kan vara med i så har jag nu fått tre, och kommit med i allihop. Så inom en snar framtid kommer det att buzzas här om Natusan, Decubal och Santa Maria India. Eventuellt kommer jag att bjuda er läsare på någon av produkterna, så se till att kolla in här då och då.

Jag ser verkligen fram emot det. Ska bli jätteroligt att testa produkter, bjuda vänner på testförpackningar och att buzza. När jag får Santa Maria produkterna tänkte jag samla ihop några härliga vänner och köra en indisk matlagningskväll. Och Natusan är ju perfekt att testa på Elin och Decubal på mig själv.