Behöver en nystart

2010-11-28 @ 00:20:48

finns nu här, makane.bloggplatsen.se

Biggest loser Sverige final

2010-11-22 @ 23:55:01

75 kg!!! Helt sjukt. Han gick ner mig lite drygt. Galet. Men skönt, för jag tycker Sveriges variant har varit lite mesig. Men här visar han att det inte måste vara så. Grymt imponerande.

Älskar finalen av detta programmet. När man ser hur mycket alla har gått ner.

Innan finalen tittade jag lite på förra säsongen av amerikanska varianten (går ju 19.00 på någon kanal) och då blev jag påmind om hur bra den säsongen var. Sunshine & O'neil. Sam & Koli. Daris. Michael. Ashley. Ja jag gillade verkligen den. Och hur söta var inte Sam & Stephanie!! Iår är det så himla många som inte alls är vidare kul. Och som sagt, bara gameplay all the way.

Vem är kungen i jungeln??

2010-11-22 @ 23:47:55

Idag har jag vid flera tillfällen tänkt; åh det här skulle jag blogga om. Kanske därför jag borde fixa mobilbloggningen på ett vettigt sätt. Men när jag mobilbloggar via sms så hamnar det på min första blogg. Och jag har inte orkat kolla hur jag ska fixa det.

Har iallafall haft en väldigt mysig dag med flickorna på Öppna förskolan i St:a Gertuds kyrka. Men jag känner mig lite som en hedning när jag är där som inte fostrar mina barn i den kristna tron. Visst är de döpta och så, men jag undervisar dem inte direkt i Gud & Jesus. Så när vi hade sångstund idag tittade Maja lite skeptiskt på alla när vi sjöng kristna sånger. Tror inte hon har en aning om vem Gud eller Jesus är. Den roligaste sången går ungefär såhär:

"Vem är kungen i jungeln? Vem är kungen i ... (minns inte)? x2 Vem är kungen i mig? Jo, J E S U S (detta bokstaveras). Jesus är kungen i jungeln. Jesus är kungen i bla bla bla x2. Jesus är kungen i mig."

Första gången jag hörde den trodde jag naturligtvis att vi skulle sjunga om Tarzan. För efter jungeln slår man sig på bröstet två gånger och säger: Uh Uh. Men tji fick jag.

Men jag tycker om kyrkan och öppna förskolan där är grym. Varje gång bjuder de på något roligt pyssel. Idag var det julstjärnor och en annan dag var det tryck på haklappar och handdukar. Och hon som är ansvarig är underbar!

Nästa tisdag har de pyssel för vuxna på kvällstid. Skulle bl.a. göras marsipangrisar. Jag är lite sugen, men vill itne gå själv. Hoppas få med mig den där Thailandsresenären. Vad säger du Jessica, du och jag och marspangrisar??


Jag har en dröm

2010-11-21 @ 23:32:01

Hade varit så jäkla häftigt om den någon gång blev sann...

Bra dataspel för 5 ½åring?!

2010-11-21 @ 20:12:00

Maja ska få en dator i julklapp. Ingen splirrans såklart utan en begagnad som blivit över. Så nu är jag på jakt efter ett spel som hon kan få till. Hon är otroligt duktig. Spelar till och med World of Warcraft nu. Även om hon mest springer omkring i Stormwind och köper saker. Men det ska vara ett enkelt, pedagogiskt och roligt spel. Någon som har några tips?

Exempel på spel hon gillar är Mamma Mu, Anki & Pytte och Bollibompa. Men alla dessa har hon lånat flera gånger på Biblioteket så det vore roligt med ett spel hon aldrig testat, men som man ändå vet är bra. det får gärna vara lite matte i det. Hon älskar att räkna och verkar ha väldigt lätt för siffror.

Det är som sagt en dator med några år på nacken så det ska vara ett spel som inte kräver alltför mycket. Men det gör väl inte de flesta barnspel.


Ett stort favoritspel hos Maja

Och jag vet ju redan nu att jag inte kommer få några svar på detta inlägget, men det skadar ju aldrig att testa. Någon kanske mot förmodan känner sig manad. ;)

Dop på gång

2010-11-21 @ 20:03:06

trodde jag skulle ligga helt döförkyld idag, men nej jag mår ungefär som igår. alltså ont i hals och huvud och lite snuvig, men inte mer än så. Fick ställa in hundträningen idag ändå. trodde som sagt att den där ordentliga förkylningen skulle komma nu. Jag har ju väntat sedan i september. Och med väntat menar jag alltså inte längtat, utan mer förutsatt att den ska komma när som helst. jag brukar alltid få x antal ordentliga förkylningar varje vinter och vara i stort sett konstant förkyld från september till mars. Men inte iår. Skumt, men hur bra som helst.

På lördag är det dop för min älskade minsta systerson. Då ska jag sjunga. Har visst blivit min grej att sjunga på dop, bröllop och begravningar. Men jag gör det så gärna. det är ett mysigt sätt att visa att personen/personerna i fråga betyder mycket för mig. Håkan Hellströms "vaggvisa för flyktbenägna" verkar det bli. Eller eventuellt den Polska julsången "Somna i ro mitt barn". Bägge är hur fina som helst och enkla att sjunga.

Och på söndag är det redan första advent. Tiden går så fort så man inte hinner med men jag älskar advent och jul. Ska bli jättermysigt att plocka fram ljusstakar (eller advenstjulstacke som någon kallade det på "fantastiska" familjeliv) och paketkalendern och fylla den med massa små paket till mina gosiga töser.


Bild från den underbara vintern förra året. Kom gärna tillbaka iår igen!!

En buss i baken

2010-11-19 @ 15:17:05

Ja det fick jag igår. Inte i min bak förstås utan bilens. Jag mår bra. Känner mig väldigt spänd i nacken, men det är nog snarare spänningar än whiplash. det gick såpass långsamt. Jag stod still och lät en gående passera på övergångsstället och busschauffören körde rakt in i mig.

Tacksam för att allt gick bra såklart (förutom bilen som får lämnas in). Och väldigt tacksam att jag var ensam i bilen. Flickorna var hemma med Andreas. Det blev en jäkla smäll, och den är jag glad att de slapp uppleva. Och jag tänkte såklart på Josefin och hennes små barn. det var ju en så otroligt mycket större och värre olycka. högre farter. Det måste ha låtit något så kopiöst högt.

Förresten. Johan har gjort en så fin sida till sin Josefin. Vila i frid.

Det är inte bara vi som är galna

2010-11-16 @ 22:38:38

Såg litegrann på "Jon & Kate plus 8" när jag åt lunch förut och de har nu skaffat två hundar. Så nu har de alltså tvillingar, sexlingar och två hundvalpar. Det kändes rätt skönt att det inte bara är vi som tar på sig lite mer än vad man kanske borde.

Allt om min mamma

2010-11-14 @ 19:35:49

Oväntad rubrik såhär på fars dag kanske. Men det råkar också vara min mammas födelsedag. Mamma som jag snart har levt lika länge utan som med. Jag var 15 år när hon gick bort och nästa år fyller jag 30. det känns så konstigt. Och det känns så orättvist. så orättvist att mamma inte fick se mig växa upp. att jag inte fick känna henne som vuxen (alltså när jag själv är vuxen) och att mina barn inte får träffa och lära känna sin mormor. De hade älskat henne så mycket och hon hade avgudat dem. Flickorna har världens mest fantastiska farmor och farfar och morfar, och även bonusmor & farföräldrar, men det är ändå alltid någon som fattas.

"Var dag var fylld av äventyr, och lycka, obeskrivligt dyr, och intensiv.
Jag kunde aldrig tänka mig jag en dag skulle mista dig, du var ju mitt liv.

Åh mamma jag längtar. Jag längtar till dig.
Men du är så långt borta. Från hem och från mig."



Mamma, du fattas mig.

Biggest loser USA 10

2010-11-13 @ 00:39:51

Årets upplaga av Biggest Loser i USA är otrevlig. Bara gameplay. Blä.

Heja Kungsmässan

2010-11-12 @ 21:44:02

Såhär skoj kan man ha en vanlig dag i augusti på Kungsmässan


Maja tittar på Kungsmässans egna fotograf som också ville fota. Vi hade turen att träffa på dem helt ensamna efter att föreställningen var slut. Maja var väldigt lycklig.

Ljuva sommar

2010-11-12 @ 21:40:12

Har precis laddat in massa bilder från mobilen och det har jag inte gjort sedan i somras. Och när jag tittade igenom dem nu så hittade jag den här bilden. Visst vill man bara gunga med?

Bildbevis

2010-11-12 @ 21:37:20


Hade bara mobilen i närheten och den kameran är inget vidare i dåligt ljus, men där står hon iallafall. Idag har hon ställt sig säkert 10 gånger när jag ville att hon skulle sova. Det var verkligen lättare innan hon blev så rörlig.

Santa Maria kampanj

2010-11-12 @ 21:34:53

Då var det dags för en ny Buzzadorkampanj, och denna gången är det Santa Maria och deras India produkter jag ska testa. Ska samla ihop ett gäng vänner och laga god indisk mat tillsammans. Men jag & A tjuvstartade igår och MUMS vad gott det är!



Kan inte nog understryka hur fantastiskt det är att vara Buzzador. A har vid flera tillfällen frågat om jag verkligen får allt det här helt gratis. Vill du också bli en Buzzador så följ den här länken.

Idag fick jag en förfrågan om att vara med och testa Nestlés godnatt välling och jag hoppas verkligen jag kommer med!

Vilken överraskning

2010-11-12 @ 21:28:24

jag fick när jag laddade in den senaste veckans bilder från kameran. Tydligen har Maja gått lös och fotograferat säkert 80 bilder av varierande kvalitet. Och varav säkert 50 är på hennes Mamma mu spel.

Här är ett självporträtt av fotografen själv



Och så står hon!!

2010-11-11 @ 12:17:16

Jag försöker få Elin att somna i egen säng. Det går verkligen inte alls. Inte för att hon blir ledsen när hon blir lämnad ensam. Nej hon blir helt enkelt för glad. Hon skrattar och pratar och leker och rullar runt och ja, ställer sig upp. När jag kom in i tisdags (jag brukar ligga i vårt sovrum bredvid och läsa så jag hör vad hon sysslar med) så stod hon på knä och framför ögonen på mig så ställer hon sig upp. Som om hon ville visa vad hon kan. Så nöjd och stolt och lycklig var hon. Ja, det blev ju jag också såklart. Men hon växer för fort!

Har naturligtvis bildbevis, men jag sitter i skolan nu så det får komma sedan.

Skolan ja, jag är här den här veckan och gör sista kursen på min utbildning. Det är riktigt roligt. Och det känns lagom att det bara är en vecka och sedan är jag hemma med mina skruttar igen. Känner mig inte riktigt färdig med föräldraledigheten än. Men oj vad A får gjort hemma. Visserligen har han sagt att han förstår hur jobbigt jag har det på dagarna nu, men igår när jag kom hem hade han både städat och var på gång att laga risgrynsgröt. Från scratch alltså, inte sån där i korv. tror han gillar livet som hemmapappa också, även om jag vet att han kommer tycka det är skönt att börja jobbet igen. Det är inte direkt avkoppling att sköta två barn och en hundvalp. Men jag trodde att han i den lilla tid som fanns skulle sitta vid datorn, men inte då. Den här veckan är grym för vårt liv kan jag säga. Vi får en liten inblick i hur den andra har det och då blir det lättare att få ihop livspusslet.

Angående Molly så ska vi snart ha lite privatträning med en hundinstruktör eller vad de kallas. Det ska bli jätteroligt och välbehövligt. Framför allt är det hoppandet vi måste få bukt med. Men även koppelträning och inkallning står på agendan. Vi har ju inte kommit iväg på någon valpkurs så detta är första steget. Blir kanske någon timme privat till och sedan en vardagslydnadskurs till våren.

Nä, nu ska jag stoppa i mig lite mat.

Japan i mitt hjärta

2010-11-05 @ 23:03:32











I <3 Photoshop

2010-11-05 @ 22:17:04



några sekunders redigering och allt ser lite bättre ut. Synd att man inte orkar göra det med alla bilder man har. Och tänk vad snygg det kan bli om man lägger lite mer tid. Roligt som tusan är det också. Kanske skulle börja göra lite avatarer igen...

Varför åka till Japan...

2010-11-05 @ 22:02:01







Och se koyo (höstlövens färgskiftningar) när man kan få det här i Göteborg? Kanske för att Japan har lite annat att erbjuda också? Jag är sjukt sugen, som alltid. Men också på att åka till Californien. Vore jag miljonär skulle jag resa till Californien varje höst och Japan varje vår. Och ta med mina nära och kära.

Ja det var nog storleken...

2010-11-05 @ 21:53:24


För den här fungerade ju utmärkt. Gah måste jag sitta och förminska dem också.

Är det något skumt med blogg.se eller bara hos mig?

2010-11-05 @ 21:51:55

Jag kan inte ladda upp bilder här. Har inte funkat sedan igår kväll. Märkligt. De kanske är för stora eller nåt?!

Personlig almanacka

2010-11-03 @ 19:51:24

Jag gjorde en sådan för drygt två år sedan och när jag nu fick mail av dem med rabatt så kunde jag inte låta bli.





Jag älskar att man kan:

- välja egna bilder nu som fram- och baksida
- lägga in alla datum som betyder något extra
- välja mellan tre olika storlekar på kalendern

Dessutom kan man ju välja precis hur man vill ha den när det gäller färger och text och vad man vill ha in i den. Jag valde t.ex. att fylla några av de sista sidorna med Sudoku.

Gå in och gör en själv! www.personligalmanacka.se

En stor fördel med några år mellan barnen

2010-11-03 @ 19:42:32


Den stora kan mata den lilla.

Ibland undrar jag...

2010-11-03 @ 19:37:25

hur jag kan ha så mycket tid. Så mycket lugn. Jag har ju ändå en mycket pratsam femåring, en sju månader gammal bebis och en snart sex månader gammal hundvalp. Och när jag vid ett tillfälle skrev ner alla rutiner, allt som ska göras varje dag så såg det knappt ut som om det fanns tid över. Men ändå tycker jag att jag ganska ofta har tid att titta på tv, sitta vid datorn, läsa en bok, sy, pyssla o.s.v. Men det som jag nog kanske är sämst på att göra är att bara sätta mig ner och njuta av mina barn och min hund. Alla rutiner tar så mycket tid att när ingen ska matas eller rastas eller ha hjälp på annat sätt så vill jag gärna vara själv. Men man kanske inte måste leka några timmar varje dag också. Något gör vi ju tillsammans varje dag. Men kanske borde jag göra det lite mer.

Något som jag inte spenderar så mycket tid med som jag kanske borde är att städa. Jag har alltid varit otroligt slarvig och fullständigt ointresserad av att städa. Med åren har jag blivit mer och mer intresserad av att ha det fint omkring mig, men fortfarande ointresserad av att göra det. Och så plötsligt har något hänt. Jag märker att jag tycker om att gå omkring och plocka. Att rensa garderoben. Att slänga. Plötsligt ser jag saker jag inte har sett förut. Hur det ser ut på vissa ställen. Det är som om jag ser på ett nytt sätt. Jag känner inte riktigt igen mig själv, men det är egentligen inte på ett negativt sätt. Och eftersom jag tycker att jag har tid, och jag numera tycker det är rätt trevligt att städa, så borde jag ju göra det. Nu. Och istället sitter jag här ändå.

Äh.

Halloween

2010-11-03 @ 17:31:04

Inget vi brukar fira men när vi fick några bus eller godis barn här så blev Maja väldigt inspirerad. Så jag letade fram min gamla häxklänning från en Halloweenfest för två år sedan, och Mc Donalds hade ansiktsmålning och resultatet blev;


Maja var så lycklig. Vi ville inte att hon skulle gå runt bland husen här eftersom det inte är en stor tradition i Sverige så folk har kanske inte godis hemma, men vi åkte ut till hennes farmor och det räckte gott.

In under soffan

2010-11-03 @ 17:25:50

Elin är på gång att börja krypa. Nu ålar hon mest, men då & då ställer hon sig på alla fyra och funderar på hur hon ska göra sedan. När hon ålar nu så kommer hon ganska ofta bakåt istället och igår hittade jag henne under soffan.  Jag såg att hon låg med kroppen under soffan (det gör hon ganska ofta) men nu hade hon fortsatt och hade även huvudet under. tog aldrig kort för hon var ju inte helt nöjd där under, men här är ett på hur det brukar se ut.

Igår pysslade vi och lekte indianer

2010-11-03 @ 17:16:51






Det finns kort på mig och Andreas som indianer också, men jag ska bespara er detta. Molly ville bara äta fjädrarna så Maja bestämde att hon fick vara cowboy istället.

Bästa tv-serierna just nu

2010-11-03 @ 16:45:26

Jag följer, som ni ju vet, en hel del tv-serier. Alla i den takt de går i ursprungslandet (USA för det mesta). Alltså jag ser ganska sällan på den vanliga tv'n och när jag gör det så blir det bara det som råkar vara på. Men streamat ser jag nog minst 15 serier i veckan, även om jag inte är i kapp med precis alla hela tiden.

följer en del som jag ibland undrar varför. Som har blivit riktigt dåliga. Men någon form av underhållningsvärde verkar de fortfarande ha för mig, så då fortsätter jag. Tv är fortfarande ett stort intresse, men sådär stort som det var för några år sedan är det inte längre. Har inte tid, eller ork eller lust. Nu ser jag serierna och så är det bra med det. Inget analyserande, inget forumande. Det är både skönt och tråkigt.

Och så till det som jag tänkte att inlägget skulle handla om när jag började. Mina favoritserier som går nu. Detta är alltså på inget sätt All time high, utan bara de som jag tycker mest om av de som sänds just nu. Utan inbördes ordning.

Parenthood

Lysande serie löst baserad på filmen med samma namn som kom någon gång på 80-talet med Steve Martin (också helt brilliant). Handlar om familjen Braverman med mamma, pappa och fyra vuxna barn och deras familjer. Kanske tycker jag så mycket om den för att den passar in i min livssituation just nu, men jag tycker att den är fantastisk!

Life Unexpected

En serie om bortadopterade Lux som letar upp sina biologiska föräldrar för att hon vill söka emancipation (vad nu det svenska ordet är, frigörelse enligt tyda.se). Hon står helt enkelt inte ut med alla hemska fosterhem och vill klara sig själv. Det går dock inte riktigt som hon tänkt sig. Storyn är bra, skådisarna är riktigt bra och allting känns rätt så trovärdigt tycker jag. Charmig och lätt-tittad tv-serie.

The Big Bang Theory

Fyra nördar och en snygg tjej. Kanske inte låter så kul, men det är det. Den är inte alltid fantastisk, men det är en av få tv-serier som sänds nu som jag verkligen gapskrattar åt. Riktigt riktigt rolig. Framför allt om man är lite nördig själv och t.ex. gillar sci-fi och dataspel.


Bubblare:
How I met your mother

Ibland är det absolut i topp, men jag tycker den på senaste tiden varit lite seg och inte alls så rolig som tidigare. Så därför hamnar den här. Men det är en serie jag ser med glädje och Neil Patrick Harris är bara alldeles, alldeles underbar.

Glee

Egentligen tycker jag inte att den är så bra som den borde vara. Men den är bra, och ibland glimmar den till och blir lysande. Härlig musik är alltid ett stort plus.

Serier jag följer som inte platsar på den här listan:

90210
Den här säsongen känns helt off. Och det gjorde förra med. Men första var bra. Och det finns fortfarande bitar som är bra. Men också mycket som inte alls är bra.

Gossip Girl
Serien som började så fantastiskt bra. Första säsongen är underbar. Och nu är det så jag suckar mig igenom avsnitten. Några små ljusglimtar ibland och jag tycker fortfarande det är underhållande, men oj så långt ifrån hur det började.

One Tree Hill

One Tree Hill har alltid varit en såpa på ett annat sätt än många andra ungdomsserier. Men de första säsongerna är ändå rätt bra. Sedan kom säsong 5 och jag höll på att ge upp. Men så kom säsong 6 som var bra igen. Och säsong 7 som var helt okej och ja nu är det faktiskt riktigt bra. Men det är långt ifrån de serier som är på toppen av min lista. Och ibland så är det fortfarande sådär riktigt såpigt och kasst.


Sedan har jag en hel drös serier som jag inte är ikapp. Och när jag ska få tid att hinna titta ikapp undrar jag verkligen. Men kanske den dagen kommer någongång...