When in Rome

2010-05-31 @ 18:00:27



Väldigt charmig film med favoriten Kirsten Bell i den kvinnliga huvudrollen och en väldigt charmig manlig huvudrollsinnehavare.



Idag har varit en sån där perfekt dag

2010-05-31 @ 17:57:14

när man är mammaledig. Solen strålar och värmer. Har haft picknick tillsammans med bästa vännen och hennes bebis och mina tjejer såklart. Maja har lekt på en lekplats hela dagen och vi satt i halvskugga under ett träd och pratade. Känner att det bränner lite i ansiktet så det var nog bra att Elin höll mig i skuggan en del. Har inte tagit mig för att köpa solfaktor än. Bara till Maja förstås. Men hon har ju solskyddsfaktor 50 och det är lite väl mycket för mig.

Har fortfarande inte lagt in några bilder men ska försöka göra det senare.

Läget just nu är att A och Maja spelar Wii, Elin sitter i sin babysitter och jag sitter här medan kålpuddingen blir färdig i ungen och potatisen kokar färdigt på spisen.

Heja Tyskland!

2010-05-30 @ 12:40:57

Jag såg inte hela Eurovision. Har varit totalt ointresserad sedan vi skickade vårt tråkbidrag. Men jag zappade dit i reklampauserna på Reality bites och jag gillade Lena direkt.

Centimetermaran

2010-05-29 @ 19:50:44

Idag har Maja vunnit guldmedalj. Hon var med och sprang Centimetermaran här i Kungsbacka. Ett lopp på 42 195 cm. Alla fick naturligtvis guldmedalj och förutom det fick de frisbee, klubba, choklad, banan, festis, ansiktsmålningskritor och lite smått och gott. Har inte lagt in bilderna på datorn än så det får komma senare.

Sitter och tittar på Brudens far 2 nu. Riktigt charmig film (om än ganska fånig ibland). Just nu föds det barn och ja man blir lite sugen på att göra det igen.

Var på efterkontroll häromdagen och pratade igenom förlossningen igen. Märker hur bra allting känns nu. Hur annorlunda det är mot hur det var efter Majas förlossning.


Elin alldeles nyfödd efter en alldeles fantastisk förlossning

sov gott

2010-05-29 @ 19:40:27

Hela familjen sover. Maja i sin säng, A i soffan och Elin bredvid mig i fotöljen. Praktisk storlek när de får plats bredvid sådär.

Imorgon ska A iväg hela dagen och kvällen så jag och flickorna åker nog ut till pappa en sväng. Hoppas på fint väder!

Godnatt och sov gott alla trogna läsare.



(skrev detta igår, men det blev aldrig publicerat av någon anledning...)

Biggest loser

2010-05-28 @ 23:14:04

Idag såg jag finalen av Biggest loser säsong 9. Älskar att se finalavsnitten när man får se hur mycket alla gått ner och hur de ser ut nu.

Jag tycker nog att rätt person vann ändå... Det trodde jag inte att jag skulle säga tidigare i säsongen men h*n har vuxit som person något otroligt. det har ju de flesta förvisso. Och jag hade nog sagt detsamma om alla de 4 sista faktiskt.



Jag fullkomligt älskar det här programmet. Fast jag tycker nästan ännu mer om den australiensiska varianten. den är mer äkta med mindre tydliga reklaminslag hela tiden. (Hur trött blir man inte på subway och ziplock som det ska pratas om på ett så överdrivet sätt?!) Dessutom är de ju mycket mindre och vägs i kilo så det är lättare att hänga med. :)


Shannan och Michelle, tränarna i Australienska Biggest loser (fast jag är väldigt svag för Bob & Jillian)

John Corbett

2010-05-28 @ 23:03:38

Ang. John Corbett aka Aidan i SATC, så har han ju en av huvudrollerna i United States of Tara. En av de absolut bästa tv-serierna som går nu. Jag vet att jag tipsat innan, men jag gör det igen. Den är fantastisk! Och John Corbett är riktigt bra i den. Men det är i stort sett alla skådisarna.

Sex and the city 2

2010-05-28 @ 23:01:30

Har läst några rejäla sågningar. Den verkar vara riktigt usel. Det är synd. Jag gillade serien och tyckte första filmen var charmig. Den här verkar rätt vidrig. Dessutom tycker jag att den första filmen slutade bra.

Men det finns en sak som gör att jag vill se den...


Aidan!

Hade jag varit Carrie och fått välja mellan Mr Big och Aidan så hade valet varit solklart.

Anna Bergendahl, flipp eller flopp?

2010-05-28 @ 22:56:22



Så vi gick inte ens till final i Eurovision. det är väl första gången det gått så dåligt för oss? Jag är inte förvånad. Jag brukar se fram emot eurovision men iår har jag varit totalt likgiltig. Har aldrig förstått vad alla sett i Anna Bergendahl och hennes låt. Låten är tråkig och hon sjunger darrigt. Hon är ju inte dålig, men det är ju inget nummer man vinner eurovision med direkt. Tror inte ens jag kommer se finalen imorgon. Synd att inte Salem vann. Den låten fastnar direkt och han är sådär tokcharmig så man bara måste falla.




Sjung om studentens lyckliga da'r...

2010-05-28 @ 22:12:23

Har varit på student idag. En av A's kusiner. Väldigt trevlig tillställning. Speciellt eftersom Maja leker så fantastiskt bra med en annan av hans kusiner. Det är lite roligt för A själv är ju 32 år och hans yngsta kusin är inte ens ett år. det är ett ganska stort åldersspann där. Ettåringens mamma är bara 6 år äldre än A själv.

Har inte kameran här så jag kan inte få in några bilder tyvärr.

Valpsjuka

2010-05-27 @ 13:37:57

Valparna igår var naturligtvis fullständigt bedårande. Men det ska bli ännu roligare när de blir lite större. Nu låg de ju bara och gnydde och alla försöka ligga underst. De har inte ens öppnat sina ögon än, så pyttesmå är de. 8 dagar tror jag att de var igår. Helt sjukt lena. Om någon vill köpa en valp så verkar det inte vara så många sålda än. Det är blandras, Bracco Italiano - labrador - boxer. Fantastiskt fina små figurer.

Huruvida vi ska ha en är inte riktigt klart än. Vill ju naturligtvis men vet inte om jag tar mig vatten över huvudet om vi skaffar valp när Elin är så liten. Samtidigt så tror jag verkligen att det är bra för barn att växa upp med djur och Maja är ju i en väldigt lagom ålder för att få ett husdjur. Om någon har valperfarenhet så får ni gärna kontakta mig, för själv är jag novis när det gäller hundar. Har alltid velat ha en och därför gått ut med varenda hund i grannskapet när jag var liten, men min valperfarenhet sträcker sig till att vi passade hunden som nu blivit far en kväll när den var valp.

Jag hoppas och tror att en av de där småttingarna kommer att få ett nytt hem här hos oss om några månader, men ja.. vi får väl se. Jag har en förmåga att bli lite impulsiv ibland och detta är väl ett tillfälle där man inte bör vara det.

I väntans tider...

2010-05-25 @ 23:39:18

Min syster ska ha barn när som helst. Beräknat till den 7 juni men jag har en känsla av att den kommer titta ut i förtid. Fast det har jag naturligtvis inte sagt till henne. Har sagt att hon ska försöka räkna med någon extra vecka för att det inte ska kännas så långt i slutet.

Det är väldigt spännande iallafall. Och det känns både nyss och längesedan jag själv gick där och väntade på att hon skulle komma. Och på något sätt så längtar jag redan efter en till. Kunde gärna skippa hela graviditeten men just det där när förlossningen börjar, och hela förlossningen och när man har det där nya lilla livet i famnet. Det finns faktiskt få saker som kommer i närheten. Så även om jag är otroligt lycklig över att Elin är här är jag lite avundsjuk på syster som har det framför sig.

Och jag vet inte om jag kommer våga skaffa en till. När man fått två så perfekta barn, vågar man chansa på att man kan få en frisk nr 3? Kan det gå så bra en gång till? När jag väntade Maja var jag inte alls speciellt orolig över att hon skulle vara sjuk. Med Elin, speciellt i början, var jag övertygad om att något var fel. Och det var just det där att nu när vi redan fått ett så friskt och fantastiskt barn, kan det verkligen gå lika bra en gång till? Och så gjorde det det. Så vågar vi verkligen chansa igen?

Fika med vänner

2010-05-25 @ 23:31:33

Imorgon på dagen ska jag och Elin träffa kompisar. Min bästa vän och hennes son och även en annan vän som fått en pojk. Väldigt kul att vi har så jämngamla barn eftersom vi känt varandra sedan lågstadiet. C är snart 4 månader, A är 2 ½ månad och Elin är ju 7 veckor.

Imorgon är det dags!

2010-05-25 @ 23:29:06

Jag är som ett barn som räknar ner dagarna till julafton. Imorgon är det antligen dagen D. Dagen då vi får se valparna.


Denna bild får man upp om man googlar valp 1 vecka.

Zelda

2010-05-25 @ 23:26:04

A var på minilan hos en kompis förrförra helgen. Hans dator blev då lite seg vilket innebar att han lät den stå kvar. Och har fortfarande inte hämtat den. För de som känner min man vet att detta är sensationellt. Han brukar spendera den mesta tid som han inte jobbar eller sover framför den. Men eftersom jag själv är en datanörd så stör det mig oftast inte. För vi får tid för varann ändå (och naturligtvis för barnen). Men nu när han inte har haft datorn på en dryg vecka så inser jag hur mycket tid han annars spenderar där. Kvällarna nu är helt annorlunda. Och detta har också inneburit att vi dammat av vårt Wii.

Nu spelar vi det nästan varje kväll, iallafall någon i familjen. Maja som ju är som en svamp och lär sig allt direkt manövrerar lätt ibland menyerna och spelar nu både Zelda, Wii Fit och Wii Sports utan problem. Dessutom har hon skapat ett hundratals Miis.

Och ikväll när flickorna somnat så lånade A min dator och jag själv satt och spelade Zelda, The twilight princess. Fullkomligt lysande spel.

Tiden går för fort

2010-05-25 @ 15:25:01

Elin rullade precis från mage till rygg helt av egen styrka. Både jag och Maja satt i soffan (hon låg på sin filt på golvet) och jublade. Hon undrade nog vad som hände.

Men tiden går nästan lite för fort. Hon kom ju precis ut.

Hon är 7 veckor nu och har på den tiden växt 7 cm på längden, gått upp 1,2 kg (1 kg om man räknar från födelsevikten) och fått 5 cm större huvud. Och en hel del har ju hänt i utseendet också.


Elin 4 timmar

Elin 7 veckor

Valp?

2010-05-23 @ 23:41:57

Svärfars ena hund (han har ju tre...) har blivit far till 8 små valpar. Vi ska ner och titta på dem på onsdag och då är de ca en vecka gamla. Jag kommer på allvar att bli fullständigt tokig, det vet jag redan nu. Och jag har sagt till A att han måste vara starkt övertygad om att vi inte ska ha en för annars kan jag lova att jag kommer övertyga honom om att vi ska det. Jag vet att det inte är det mest praktiska just nu. Men jag har velat ha en hund sedan jag föddes, eller iallafall sedan jag förstod vad en hund var och nu kommer plötsligt möjligheten att typ få en och dessutom när jag är hemma på heltid... (Ja ni ser ju, jag har redan börjat se möjligheterna med det här...)

Vore det inte den perfekta födelsedagspresenten till Maja som fyller 5 år om drygt 2 veckor??


Pappan är en Braccio Italiano som ni ser på bilden här ovan. SÖT!

Helgens bravader

2010-05-23 @ 23:36:45

Har haft en alldeles underbar helg. Fredagen har jag ju redan berättat om. Igår hade vi vänner här och grillade och hade det tokmysigt och idag har vi varit ute hos andra vänner och fikat och hade det precis lika mysigt. En riktig myshelg helt enkelt. Vädret gör ju sitt till också. Sommar! Denna veckan ska tydligen bli trist och regnig dock...




Tyvärr vann inte kära Kristina Jakten på Julia. Hon är nämligen en klasskompis från gymnasiet så jag har hoppats och hoppats. Trodde nästan hon var Morgans favorit eftersom han varit så otroligt positiv, men så var det ju inte tyvärr. Nåja, Lizette är ju också väldigt duktig.

Klockan är snart midnatt så det är väl dags att lägga sig. Sov gott ni som enligt statistiken läser. Lite få kommentarer kan jag tycka, men jag kanske inte skriver inlägg som lockar till kommentarer?

Gårdagen

2010-05-22 @ 10:29:39

Här kommer gårdagen i bilder


Först var det examenslunch. Här sitter några av oss och skrattar åt Jan Bylund


Sedan hämtade jag och Elin Maja och åkte hem till min syster och Majas kusin


Elin låg i sin vagn och tittade på världen


På vägen hem var det en stor och fantastisk regnbåde (som ju sällan gör sig på kort, men ändå...)


sedan somnade vissa gott med nallen tätt intill.

Mina fina

2010-05-22 @ 00:23:21





Grymt klipp från Glee (OBS! Castingspoiler om man inte ser i USA takt)

2010-05-22 @ 00:15:27

Han är så grym!

Buffy - walk through the fire

2010-05-22 @ 00:08:50

ÅH vad bra det här avsnittet är!!

KÄRLEK i tv-serier

2010-05-22 @ 00:05:17

Jag vet att jag visat alla klipp innan, men de är bara så fantastiska.


Brian & Justin från Queer as Folk (US)


Veronica & Logan från Veronica Mars


Rest in Peace från Buffy the vampire slayer (obs riktigt dålig kvalité, men enda med både bild och ljud)

Glee Puck

2010-05-21 @ 23:46:23

Haha hur söt är han inte? (jag kollar mina favoriter på youtube. Riktigt mycket härligt där...)

Space Oddity

2010-05-21 @ 23:41:31

Är så sjukt svag för den här låten. Kan höra den om och om och om igen och aldrig tröttna. Men jag är förvisso svag för det mesta David Bowie gjort.

Lyssna och njut...


Parenthood (2010)

2010-05-21 @ 23:27:51

Mitt tv-serie tips idag. Om ni inte gjort det så se den. Riktigt bra skådisar, intressant story och fantastiskt mysig.



Och om ni inte sett filmen från 80-talet med samma namn så är den ett måste. Grymt bra!


Skräms inte bort av den något hysteriska bilden...

Japan, den västerländska turismens utveckling, då, nu och i framtiden

2010-05-21 @ 23:06:24



Det är titeln på mitt examensarbete som jag fick massa beröm och lovord för och även högsta betyg. Känns extra kul eftersom jag gjorde det trots att jag var höggravid och sedan med en nyfödd. Är väldigt stolt över mig själv.

Examen

2010-05-21 @ 23:02:24

Idag tar min klass examen. Grattis till dem! Själv har jag ju en kurs på en vecka och 11 veckors praktik kvar. Men jag var med på examenslunchen idag ändå. Väldigt trevligt. God mat, rolig underhållning i form av Jan Bylund och naturligtvis fantastiskt sällskap. Elin fick följa med och skötte sig alldeles perfekt. Jag hade hoppats att hon skulle sova, men det ville inte hon. Men inget gråt ändå på de 2½ timme vi var på Kajskul 8.

Elin 1 månad

2010-05-04 @ 22:14:40

Ja den lilla är redan en månad. Hur fort har inte det gått? Samtidigt känner jag att jag är bättre på att ta vara på tiden. Vet ju hur fort det gick med Maja. Så nu sitter jag gärna med henne så ofta jag bara kan. Bara att titta när hon sover är ju fantastiskt.

Inatt sov hon 6½ timme i sträck utan att vakna för att äta. Hoppas hon gör det inatt igen. Men hon somnade redan för en timme sedan idag så det blir nog läggdags snart.


Har inte lagt in de senaste bilderna på datorn än så det får bli en bild som är en vecka gammal. Men söt som socker är hon oavsett. Gillar den snea minen jag lyckats fånga.

Gratis spotify premium

2010-05-04 @ 10:28:06

Ja man får väl ge det ett försök. Det sägs ju fungera. :)

Vill du ha gratis spotify premium så klicka här.