Maja och magen

2010-02-24 @ 13:51:27


Såhär somnade Maja i måndags. MYS!

Scrapbooking

2010-02-24 @ 13:48:50

Varför har ingen berättat för mig hur fantastiskt roligt det är? Alltså på riktigt. Gått med i creative club för att det var ett så schysst första erbjudande (man fick ett halsband som jag fått MASSA beröm för. Hihi, blir liksom extra roligt när det är en gratispresent) men kan inte få mig för att gå ur. Varje paket som kommer är som en liten lyckokick!


En liten grej jag och Maja pysslade ihop till Charlie när han föddes.

Vintermys i januari

2010-02-24 @ 13:42:59





Sims 3

2010-02-24 @ 13:38:26

har börjat spela igen och det är tokigt kul. Maja tycker också att det är kul. Nästan för kul. Sällan jag får sitta själv och göra som jag vill. Hon vill ju ha lila hår och den mest galna inredning, medan jag är sådan att jag vill ha det så som jag själv skulle velat om det varit på riktigt.

Igår började hon gråta för att jag spelade en omgång där det bara var en tjej och en kille. Inget barn, alltså ingen Maja. Fick försöka förklara att det var ju inte jag och Andreas utan några andra som inte har några barn. Lyckades lugna henne något iaf.

Förvärkar, halsbränna och svullnader

2010-02-24 @ 13:36:11

Tiden går på något sätt både fort och långsamt. Dagarna känns både korta och långa. Hur går det ihop?

Har massa förvärkar. AJ! Igår försökte jag klocka dem och de kom var sjätte minut. Men de var utan tvekan hanterbara och de försvann med alvedon. Skönt tänkte jag och trodde jag skulle sova som en prinsessa. Men nej då. Halsbränna och nästäppa gjorde att jag vaknade hela tiden. Och sedan vaknade Maja och ville ligga hos oss. Vilket nuförtiden innebär att jag förpassas (mycket frivilligt) till soffan. Väl där sov jag några timmar iallafall efter nässpray och toabesök. Minst 3 gånger får jag gå på toa på natten. Men det är ju rätt lite med tanke på hur många ggr jag går under dagen. sedan dricker jag massor också så lite får jag ju skylla mig själv.

Har svullnat en hel del i fingrar och fötter. Fingrarna är det som stör mest för ringarna är riktigt obekväma. Men samtidigt är det obekvämt utan dem eftersom jag haft dem konstant i 3½ år. Tar aldrig av dem egentligen. Förutom när jag bakar.

Om bebis inte kommer ut innan det är beräknat så kommer jag bli tokig. Alla tecken som finns på att förlossning är ganska nära har kommit och gått. Den får ju gärna stanna inne några veckor till, men sådär runt den 11 mars är alldeles lagom.

Alvin, Simon, Theodore..

2010-02-07 @ 14:38:26

Idag har Maja och jag varit på bio. Alvin & gänget 2. Mycket charmig film och Maja älskade den.

Livmodern blev inspirerad

2010-02-07 @ 14:34:43

Har varit några skumma dygn de senaste dagarn. Började i onsdags med att jag kände att sammandragningarna (som jag har haft då och då under hela graviditeten den här gången) kom tätare än vad de gjort tidigare. Hade också en konstig känsla i hela kroppen, kan inte förklara den. Kände att något skulle hända. Tänker nu att det kanske hade med lilla Charlie att göra. Att jag kände på mig att han skulle komma.

Iallafall så fortsatte det under torsdagen, men inte så att jag reagerade sådär mycket över det. Men i fredags efter att ha varit ute  i några timmar (dock väldigt lugnt, pappa var med och var den som aktiverade barnen. Jag stod eller gick mest bredvid) så kände jag att sammandragningarna kom ännu oftare och började klocka dem med in mobil. Döm om min förvåning när det endast var 3 minuter emellan. Började bli riktigt orolig när de fortsatte komma med 3-4 minuters mellanrum.

Åkte iallafall hem efter en stund och lade mig på soffan och vilade. Klockade dem i 45 minuter och de fortsatte att komma med 3-4 minuters mellanrum och jag förstod att jag borde ringa förlossningen. Är inte den som vill ringa i onödan, men vill ju inte sitta hemma i v.34 och riskera mitt ofödda barns liv. Så jag ringde och efter 2 samtal till förlossningen i Varberg, ett till Mölndal och slutligen ett till specialförlossningen på Östra var det bara att åka in.

Lämnade Maja hos pappa och begav oss in. Tyvärr var det mycket folk och en del väntan. Vi fick komma in och göra CTG och bebisen mådde bara fint. LÅÅÅÅÅNG väntan innan vi fick träffa läkaren som tittade så att sammandragningarna inte påverkat livmodertappen och det hade de inte än. Och det kändes väldigt skönt att höra.

Skulle det sätta igång på riktigt nu i veckan så försöker de stoppa det, men fr.o.m. fredag får bebisen komma när den vill. Då räknas den som tillräckligt stor. Jag hoppas att den stannar inne till åtminstone v.37 iallafall, gärna någon vecka till. Men 2 veckor för tidigt är helt okej. :) Känns som om jag säkert kommer gå över nu bara för att jag kommer gå och vara småorolig för att det ska sätta igång hela tiden nu. Kan ju inte låta bli att oroa mig när en sammandragning gör ondare än den tidigare.

Men kanske blev bara min livmoder inspirerad av M's som tryckte ut lilla Charlie. Detta startade ju innan jag visste att han kommit, men iallafall...

Lycka

2010-02-04 @ 10:51:33

Min bästa vän har blivit mamma till en fantastiskt fin liten grabb! Ända sedan jag fick veta det igår har jag varit helt speedad. vill inte göra annat än att åka dit. men måste ju lugna mig lite. De blir nog tillräckligt nersprugna ändå.

Men ÅÅÅÅÅH vad jag vill träffa henne NU! Och honom såklart, och pappa P också naturligtvis.

Ny charmig tv-serie

2010-02-01 @ 11:50:27

Life Unexpected är min senaste feel good serie. Den är hur charmig som helst och skådisarna är toppen!

Se den!

AAAAAAAATCHO!

2010-02-01 @ 11:48:26



Ligger hemma i soffan med världens förkylning. Började lite smått i förra veckan, att vara värre än den varnliga gravidtäppan, sedan har det blivit värre för varje dag. Men möjligtvis är det något bättre idag än igår, har normal temp idag iallafall och nyser inte konstant.

Men jag har ju ingenstans att vara så jag kan ju ligga på soffan utan att någon saknar mig. Hoppas jag kan få skrivet något iallafall.

Och jag måste vara frisk på onsdag för då ska jag till min barnmorska, på ultraljud och sedan till skolan för massa vitig info om examensarbetet, och träffa alla klasskamrater igen. Magen kommer nog få rätt mycket uppmärksamhet. ;)