ni med barn födda 2010, se hit

2010-08-28 @ 12:23:21

"Just nu söker vi med ljus och lykta efter vissa målgrupper till ett par av höstens kampanjer. /../ De kampanjer vi behöver fler Buzzadorer till är följande:

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare dina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj."

Gå in här och registrera dig innan det är för sent,
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1〈=SE&refstr=Makane

Kvällspromenad med potential

2010-08-26 @ 22:02:19

Var ute med Molly för en stund sedan och fick verkligen känna på hur härligt det kommer bli sedan när hon är större och får promenera ordentligt. vi tog en sväng runt kvarteret och det gick hur bra som helst. ÅH vad mysigt det var. Hon går jättebra i sitt koppel nu om man inte går för länge. Hon visar tydligt när det blir för mycket och börjar bita i det istället.

Idag har varit både en kass och bra dag. Jag vaknade ännu mer förkyld än vad jag redan var och fick dessutom igår en mjölkstockning som gjort att jag nästan inte kunnat sova. Så det kändes rätt hopplöst. Men sedan har jag faktiskt känt mig bättre och bättre under hela dagen. Och mina flickor har skött sig exemplariskt. Elin har dessutom tagit nappen flera gånger idag och även flaskan. Men har inte velat ge henne för mycket ur flaskan eftersom det är viktigt att hon ammar så stockningen försvinner. Och den är nästan borta nu. Fortfarande lite ont, men inte så som igår/natt/morse.

Elin älskar verkligen sin gåstol. Först satt hon bara i den men nu rullar hon omkring. Snabbare för varje dag. Idag kunde hon t.o.m. följa med oss. Tokigt vad tiden går fort.

"B A M S E...

2010-08-22 @ 17:50:34

...stavar man Bamse så?" frågar Maja fem år när hon tittar på sin film. Jag tappade hakan. Jag vet att hon kan många bokstäver, ja nästan hela alfabetet. men aldrig har hon satt ihop dem så. Förutom sitt eget namn, och Elin och Molly, men det är ju ord hon ser och skriver så ofta. Dessutom gick det så fort. Ja jag måste säga att jag är grymt imponerad (och ja, fånigt stolt).

Hemma igen

2010-08-22 @ 17:22:52

Har varit en vecka på Tjörn med familjen nu. Hur mysigt som helst. Avslutade dessutom veckan med att M, P & C och M & A kom upp och hängde med oss hela helgen. Otroligt roligt. Har inte haft någon dator så därav inget bloggande. Har ju haft mobilen, men har mest kollat facebook någon gång. Skönt att ha lite teknikpaus.

Nu har jag betat av över 80 inlägg på bloglovin' så nu vet jag var ni har hittat på den här veckan.

Tävling

2010-08-22 @ 16:53:30

Jag är med och tävlar om ett blöj/våtservettfodral hos fina Jessica.

Var med och tävla du med!

Längtan

2010-08-13 @ 11:01:36

Imorgon kommer Maja hem från korsika. Äntligen. Har varit så tomt här utan henne.

Längtar så jag blir tokig efter min stora tjej.

Olika människor ser olika saker

2010-08-13 @ 10:56:18

Det blev väldigt tydligt på Andreas födelsedag i onsdags. Två uttalanden om Elin från två olika personer.

"Hon är inte lika lik Maja längre va?"

"Hon blir bara mer och mer lik storasyster."

Det är väldigt intressant hur man kan se så olika på samma sak. Det är samma sak som att flera har sagt att Elin är mer lik Andreas än vad Maja är och flera som sagt att Elin är mer lik mig än vad Maja är. Det underbara är ju att flickorna har så mycket av oss bägge två. Och i olika åldrar och i olika situationer så är de mer lika någon av oss. När jag nu tittar på bilder av Maja i Elins ålder tycker jag att hon är mer lik Andreas och att Elin är mer lik mig. Men det kan ju komma att ändras. Och faktum är att flickorna är väldigt lika. Jag tycker nog mest som person nr ett, att hon får mer och mer sitt eget utseende. Men det är ju lättare för mig som hela tiden kan se bilder på Maja som bebis än för människor som bara ser Maja som femåring nu. Och då är de inte direkt identiska.

Japanblogg

2010-08-10 @ 13:24:07

Jag har börjat blogga på best100japan.com. En site för att öppna folks ögon om det underbara Japan. så jag passar där som handen i handsken.

Kolla in den här, makane.best100japan.com

Det finns inte så mycket där än, men vänta ni bara. :)

Yeah!

2010-08-10 @ 11:43:29

Framtida bästisar?

2010-08-10 @ 11:40:23

Helt klart en av sommarens bästa dagar

2010-08-10 @ 11:18:13








Den årliga sommarfesten hos M & A. Alltid lika härligt och så även iår. Hade helt fantastisk tur med vädret. Det var blå himmel och strålande sol hela dagen från ett-tiden när vi kom och tills solen gick ner. Det regnade i Göteborg, och senare även i Kungsbacka. Men som vanligt lyser solen i Onsala ändå.

Lägger mest upp bilder på mig och bebisarna eftersom jag inte vill lägga upp bilder på festdeltagare som inte har gokänt det (förutom fotbollsbilden, men där ser man ju knappt någon). Men vi var nog ca 25 vuxna och en hel drös med barn från sex veckor till drygt fyra år.

Fantastiskt härlig tradition som är ett måste varje sommar.

Telefonkärlek

2010-08-10 @ 10:55:55

Titta så fin den är min nya telefon. Kunde inte låta bli att köpa ett Hello Kitty fodral på marknaden häromdagen också. Den var så söt.



Bilderna visar två av alla olika paneler som finns. Älskar den verkligen... om man nu kan älska en mobiltelefon.

Filmtips

2010-08-09 @ 08:47:27

Såg Remember me igår. oj vad jag tyckte om den och oj vad det var oväntat. Tänkte att det var en vanlig romantisk komedi. Visste inget om den förutom att Twilight "Edvard" och Lost "Claire" spelade huvudrollerna. Jag ska inte berätta något för just att jag inte visste något gjorde den så bra. Minns inte sist jag rös så mycket under en film. Se den!

Vår fina busunge

2010-08-08 @ 15:38:28

Vem är vem?

2010-08-08 @ 15:23:58


'
Ser ni vem som är Maja och vem som är Elin? de är allt ganska lika.

En vacker sommardag i Onsala

2010-08-08 @ 15:14:48


Likadana kläder

2010-08-08 @ 15:10:01

är egentligen inget jag är speciellt förtjust i på barn. Men Coop Forum rear ju ut massa jättefina barnkläder tokbilligt och då kunde jag inte låta bli när Maja så gärna ville att lillasyster skulle få en likadan klänning. 19:- styck.

Såhär fina blev de.

söndagsfunderingar

2010-08-08 @ 14:59:23

Maja har åkt till Korsika med sin farmor. det är väldigt tomt, men hon har det hur bra som helst. Fick ett fullständigt fantastiskt kort på en lycklig Maja i poolen som mms förut. Det värmde.

Vi har en väldigt typisk söndag här idag. Tittar på film och myser. Bebisarna sover just nu så vi passar på att hänga vid våra datorer litegrann. Man får passa på när man har lite ledig tid.

Jag börjar iallafall komma in i det här med hundägande nu. Kan säga att det var ganska många gånger den allra första tiden där jag tänkte att vi kanske gjort ett misstag som skaffade hund nu när Elin är så liten. Men det var bara den första chocken tror jag. Kände förut när vi skulle iväg och hämta Andreas att nu känns allt naturligt. I början visste jag inte alls hur jag skulle gå ut med både Molly & Elin, men nu gick det som en dans. Tog inte många minuter att göra oss iordning och komma till bilen.

Och de stunderna när det är jobbigt är så små mot all glädje och kärlek hon ger oss. Men jag längtar verkligen tills hon blir stor nog att ta ordentliga promenader.

Elin är döpt

2010-08-03 @ 23:22:13

I lördags döpte vi Elin. Det gick hur bra som helst och det var fantastiskt trevligt.

Detta med dopet har diskuterats en del. Varför man egentligen döper sitt barn. Jag har flera i min umgängeskrets som inte ska döpa sitt barn. Och det har jag full förståelse för. För det är ju inte på dopet som barnet får sitt namn, som många fortfarande verkar tänka. Elin har ju hetat Elin Ann Matilda ända sedan vi skickade in papprena till Skatteverket. Dopet är ju bara hennes inträde i Svenska Kyrkan.

Jag anser inte att jag är speciellt religiös. Jag tror inte på alla historier om Jesus eller på en allsmäktig Gud. Men jag tror att det finns något efter vårt liv här på jorden. jag tror inte att allt bara tar slut. Jag tror på något mer. Mer än så kan jag inte förklara. Men det behöver jag inte heller. Jag känner mig inte som en hycklare i kyrkan för jag tar det jag vill av vad den har att erbjuda. Dessutom trivs jag bra i kyrkor. Det är fantastiska byggnader som har så otroligt mycket historia och kultur i väggarna.

Och för mig är dopet en vacker tradition. Jag ser det som att jag ger mina flickor möjligheten att själva välja. Om de inte tror på den kristna tron när de blir större behöver de inte konfirmera sig, och de kan t.o.m. gå ur Svenska kyrkan om de vill. Men om de vill konfirmera sig så behöver de inte döpas som tonåringar (som jag inte tror man är så sugen på då).

Men som sagt, jag har full förståelse för de som väljer att inte döpa sina barn och låta dem bli medlemmar i svenska kyrkan.

Detta var tänkt att bli ett inlägg om dopet i lördags, men jag spårade visst ut litegrann... Nåja, jag låter bilderna tala för sig själva.


Elin är döpt och blir välkomnad in i Svenska kyrkan



Presenter i överflöd...


Trött efter en intensiv dag. Vilar i soffan med minsta kusinen.

Trötta flickor har däckat på morfars golv.