So are you coming or going? Or coming and then going? Or coming and staying?

2009-01-27 @ 16:48:31


Citat Brian Kinney s1e1 Queer as Folk (US)

Så har jag varit ute i världen igen i två dagar. Ovant. Men väldigt skönt. Förra veckan är som i en dimma. Orkade ingenting. Hade inte lust med någonting. Låg bara i sängen eller soffan och tyckte synd om mig själv och tittade på tv-serier, eller ja... mest en och samma tv-serie.

Imorgon ska jag till tandläkaren med Maja. Hon ramlade för två veckor sedan och tydligen måste hon slagit i ena framtanden som blivit lite grå. Stackarn. Hoppas att inte den efterföljande tanden skadas bara. Mjölktänder går ju an för de ska ju ändå ramla ut.

Influensa, Queer as Folk och förälskelse

2009-01-26 @ 23:37:05

Okej så ja, jag är världens sämsta bloggare. Men jag skyller på influensa och Queer as Folk. Det första för att ha tagit bort all min lust till någonting, och den andra för att den tog upp all min tid...

Och så har jag blivit förälskad också, i en tv-seriekaraktär... en homosexuell sådan. Så ni förstår allvaret i min kärlek. Och klippet nedan visar den underbara Brian Kinney i en helt sagolik scen från säsongsavslutningen av första säsongen av amerikanska versionen av Queer as Folk. En fantastisk tv-serie alla borde se.

Tyvärr är inte kvalitén inte den bästa, men det var den bästa jag hittade. Och låten... SJUKT underbar, och Brian <3

Gossip Girl, OTH, Being Erica, The Big Bang Theory, tenta och aaaaaatcho

2009-01-20 @ 17:10:13



Och så har jag gått och blivit förkyld. Bästa timingen med tenta imorgon och sthlmsresa till helgen. Jag blir så trött. Hade ju huvudvärk igår och kände mig lite mosig, vaknade inatt med jätteont i halsen och sitter nu med fortsatt skavande hals och nyser gång på gång. Det var riktigt längesedan jag var riktigt förkyld nu känns det som, så det är väl inte helt oväntat, men det är verkligen inte lämpligt just nu, på något sätt.

Så idag har jag förutom att försöka plugga till tentan sett på följande tv-serier:

Gossip Girl
One Tree Hill
Being Erica
The Big Bang theory

Den sistnämnda har 20 minutersavsnitt och det är sjukt lätt att bara sätta på ett till och ett till och ett till...

Förstå att jag längtar tillbaka

2009-01-19 @ 23:18:15







Hiroshima/Miyajima oktober 2008, en liten del av en fantastisk Japanresa

There's a danger in loving somebody to much

2009-01-19 @ 23:10:25


Roade mig med att fota mig själv när jag grimaserade medan jag väntade på att hämta A på jobbet en dag.

Har varit hemma från skolan idag. Hade huvudvärk imorse och var jättetrött. Tog sedan en långpromenad med M, och sedan var jag och Maja hemma hos henne och fikade med M & J också. Supermysigt.

I helgen bär det av till Stockholm. 20 kr kostar resan t/r för mig och Maja. Det är lagom. Tur att det är så billigt, annars hade det känts lite onödigt att bara åka upp för fredagkväll-söndag. Men nu känns det bara jättekul.

United States of Tara

2009-01-19 @ 23:00:31


Ny tv-serie från Showtime. Första avsnittet gick igår och jag är helsåld. Riktigt bra story och skådespelarna är fantastiska. att jag dessutom är väldigt svag för John Corbett gör ju inte saken sämre. Mycket har nog att göra med att jag älskade honom som Aidan i SATC.

TOKSÖT!

Anders Johansson och Ida Hedberg

2009-01-18 @ 11:52:12


Åh så vackert. Underbar sång, underbara sångare och underbara klipp

Jag är fullständigt såld

2009-01-18 @ 11:29:52



på den här mannen. Snacka om kärlek vid första lyssning. Låten Paris är SAGOLIK! Klicka på bilden och lyssna själva!

The Killers, Glasvegas, Håkan Hellström, ABBA och utvalda favoriter från några Fame Factory omgångar

2009-01-18 @ 11:20:15


En del av Kungsbacka stad sedd från Tölö vattentorn en vacker dag strax före jul 2008

Det blev Björns Gustavssons film igår, och den följdes av gamla godingen Yrrol. Många goda skratt blev det.

Nu sitter jag här och bloggar, lyssnar på bra musik (en blanding av The Killers, Glasvegas, Håkan Hellström, ABBA och utvalda favoriter från några Fame Factory omgångar) och hänger på tv-land. Maja leker på sitt rum och A spelar data.

Ikväll ska vi hem till pappa på middag. Tokigt trevligt. Ska bli lite svårt att se om jag kan fortsätta mitt GI ätande bara. Är svårare när man är borta, men det har ju funkat i en vecka nu iallafall så det borde väl gå bra även idag.

Skola igen imorgon. Känns inte alls skoj. Hade gärna varit ledig några dagar till. Men imorgon blir nog inte jättelång dag iallafall.

Ny favoritkomediserie!

2009-01-18 @ 11:12:53


THE BIG BANG THEORY - Helt fantastiskt rolig!!

L-word

2009-01-17 @ 20:02:56



Snart börjar L-word igen. Det ska bli underbart! Jag sträcksåg ju hela serien i våras/somras och då var jag helt uppslukad av den. Nu har det ju gått såpass länge sedan dess, men jag ser verkligen fram emot det iallafall. Någon annan som följer den?

Filmtips?

2009-01-17 @ 19:59:55


Någon som sett den här? Är den sevärd? Och är den hemsk? (tänker om det är något Maja kan se...)

Snart kommer M & P hit och vi ska nog se någon film. Någon som har ett tips? Helst ska det vara något som roar oss 4 vuxna som även en 3½ åring kan se utan att svimma av tristess eller få men för livet.

Universeum

2009-01-17 @ 19:55:11







Idag har jag och Maja varit på Universeum med M & M. Jättekul, men lite för mycket folk. Och det är svårt att imponeras efter akvariet på Okinawa.

TGI Friday

2009-01-16 @ 17:55:51


Vackra träd i vackra Onsala en vacker vinterdag

Naturligtvis dök A upp 1 sekund efter att jag hade skrivit förra inlägget. Hans telefon hade dött, men han hade Maja med sig när han kom så allt var lugnt. :)

Nu har vi precis varit och storhandlat. Maja tittar på bumbibjörnarna och den fetaostfyllda köttfärslimpan står i ugnen. Snart kommer dessutom J på besök. Det kommer bli en bra kväll det här.

Vart är han?

2009-01-16 @ 15:37:27


En del av utsikten från mormors hus den 5 januari iår

Sitter och väntar på att A ska höra av sig. Han skulle slutat för en timme sedan, men har inte kommit hem och heller inte ringt. Och hals telefon verkar avständ. Väldigt irriterande, för jag vet inte om det är jag eller han som ska hämta Maja idag. Han har bilen, men jag är hemma... Dessutom vill jag att han kommer hem med bilen så jag kan åka och handla.

Irriterande...

"Mamma, du bara tjatar!"

2009-01-16 @ 15:33:22



Det fick jag höra av Maja för några dagar sedan, och då får man sig en liten tankeställare. Min flicka är 3½ år och har kommit in i en ganska trotsig period av sitt liv. Hon har svårt att acceptera att det inte är hon som bestämmer och skriker gärna och högt för att protestera. Dessutom har hon slutat att lyssna som så hon gjort innan, så jag måste säga allting minst 5 gånger. Så nog har jag blivit tjatigare än tidigare. Jag har ju varit bortskämd med att hon i stort sett alltid är glad och gör som jag säger, och plöstligt känns det som om jag har fått en tonåring, om än en väldigt liten och söt tonåring, på halsen. Iallafall så slog det mig hur stor hon har blivit. Hon fyller snart 4, och kommer att få minnen som hon kommer minnas för resten av sitt liv. Det är verkligen otroligt hur fort tiden går.

Jag borde verkligen ha pluggat idag,

2009-01-16 @ 15:19:00



men istället har jag fastnat här vid bloggen. Tyvärr fick den frispel förut och jag kunde inte komma in på säkert en dryg timme. Men sedan provade jag i Firefox istället för Explorer och då var det inga problem alls. Skumt.

Jag har även skrivit en lååång inköpslista som jag ska ha med mig till Coop sedan. Ville göra lammfärsbiffar till middag idag, men hittade inget bra recept, så det blir nog köttfärslimpa med fetaost istället. Kan nog bli smaskigt det med.

Idag har jag dessutom, istället för att plugga, sett tre avsnitt av första säsongen av One Tree Hill. Det är kul att de nu i säsong 6 hittar tillbaka lite till vad det en gång var. Säsong 5 var ju riktigt trist. Och kanske speciellt de allra första avsnitten nu i säsong 6 som var riktigt dåliga. Men sedan hände något, nya författare kanske? Nu är det iallafall riktigt bra igen, och det är riktigt kul. Men det är klart, det var ju ännu bättre i de tidiga säsongerna...

Jag har insett att jag blivit vuxen,

2009-01-16 @ 15:07:38

Tuva bloggar på Damernas Världs hemsida. Titta in och läs.

för att jag:

- Föredrar lugna hemmakvällar med vänner, god mat och ett glas vin eller två snarare än utekvällar

- Håller på föräldrarna snarare än ungdomarna i ungdomsserier som Gossip Girl (Lily & Rufus ftw)

- Föredrar magasin som Damernas Värld och Amelia snarare än Cosmopolitan och Vecko Revyn.

Dessutom närmar jag mig 30... Svårt att förstå vart tiden tar vägen. Jag var ju 20 alldeles nyss? Även om det känns som längesedan pga giftermål och barn, så tycker jag inte att jag själv förändrats så mycket. Men det har jag nog ändå...

Göteborg International Film Festival

2009-01-16 @ 12:33:16



HURRA! Äntligen är det dags. Jag fullkomligt älskar filmfestivalen och jag har verkligen längtat iår.

Än så länge har jag köpt biljett till följande filmer:

I taket lyser stjärnorna - Svensk världspremiär, baserad på en helt FANTASTISK ungdomsbok. Kommer att gråta ögonen ur mig, det är jag övertygad om, men jag MÅSTE se den.

Waltz with Bashir - Israelisk animerad dokumentär som vann Golden Globe för Bästa utländska film häromdagen.

Revolutionary Road  - en filmatisering av Richard Yates klassiker där Kate Winslet och Leonardo DiCaprio återförenas.

Det regnar alltid i Provance - Frankrikes Woody Allen spelar upp en psykologisk dokusåpa av bästa franska märke.

Jag valde ut 16 filmer när jag först läste igenom programmet, men det har jag verkligen inte råd med. Någon mer än dessa 4 tänkte jag se, men tyvärr inte så många som jag skulle önska.

Ska ni se något?

Skola, Wii Fit och Stockholmsresa

2009-01-16 @ 12:23:06



Idag är det fredag och livet känns rätt bra. Skolan fungerar och det är för en gångs skull ganska mycket att göra, vilket känns kul eftersom jag presterar mycket bättre då än när det blir massa dötid. Dessutom har jag fått veta att jag inte behöver vara på IT lektionerna eftersom jag redan kan så mycket, och det känns ju skönt.

Jag har kommit igång och tränat med mitt Wii Fit igen. Att jag inte tidigare förstått hur fantastisk den lilla maskinen är. Hade sådan sjuk träningsvärk de tre första dagarna. Nu har jag kört i  snart en vecka varje dag och det är jättekul. Det är så härligt att kunna göra det man känner för mest, Yoga, styrka, aerobic eller balans. Hade tänkt att köpa kort på Friskis nu i vår, men jag väntar ett tag med det faktiskt. Så bra som detta funkar kan jag ju spara mycket pengar på det. Plus att Maja tycker det är roligt att stå bredvid och göra precis som jag och tränarn på tv'n. Hon är sjukt stark för att bara vara 3 år. Fixar ju vissa styrkeövningar bättre än jag den lilla rackarn.

Nästa helg bär det av till Stockholm för mig och Maja. Ska hälsa på syster M och J. Jag vann gratisbiljetter i höstas när vi åkte tåg med skolan och naturligtvis har tiden bara gått. och eftersom de går ut 31/1 var det dags att göra det nu. Ska bli jättehärligt att komma bort. Tyvärr är det filmfestival samtidigt, men jag har ändå bokat in några filmer jag ska se andra dagar, så det blir nog bra ändå.

80 talister

2009-01-10 @ 00:36:18

Bloggandet gar fått lida ett tag igen. Haft noll inspiration. Men ni är ju vana vid det vid det här laget.

HIttade iallafall en rolig lista på stinas blogg. Kände igen mig i i stort sett allting! Någon mer som gör det?


Vi 80-talister


Det var...

- Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem.
- Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-öres tuggummin.
- Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt.
- Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare.
- Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade.
- Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren.
- Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen.
- Vi som samlade på allt - främst kapsyler.
- Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin.
- Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok".

- Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV.
- Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar.
- Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail.
- Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal.
- Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian.
- Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan.
- Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen).
- Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen.
- Vi som använde gnuggisar dagligen.

- Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks.
- Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar".
- Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan.
- Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
- Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram.
- Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs.
- Vi som spelade in musik på kasettband genom radion.
- Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google.
- Vi som frågade chans på någon ny varje vecka.
- Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter.
- Vi som drack Cuba Cola och Loranga.

- Vi som läste OÄ i skolan.
- Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV.
- Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande.
- Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp.
- Vi som lekte med Manicklar.
- Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen.
- Vi som fick fler finnar av Clearasil.
- Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten.

- Vi som läste Lyckoslanten.
- Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga.
- Vi som var med på rökrutornas tid.
- Vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar.
- Vi som hade en Amiga hemma 

- Vi som hade datorn där man skrev cirka en sida i ett ordbehandlingsprogram och så var minnet fullt.
- Vi som kallade 1: orna för ettakladdare och 2: ornna för toalettdykare.
- Vi som drömde om att ha en egen rökmaskin hemma.

- Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem.
- Vi som tryckte på play på kassettbandspelaren till vår Commendore 64 och sen kunde gå och göra något annat i 20 minuter medans spelet laddade.
- Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson.
- Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag.
- Vi som hade en väldigt härdad men ändå ömnintendotumme.
- Vi som hade våra första slagsmål genom att tävla om vems farsa som var starkast eller hade farligast yrke.
- Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost.
- Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra.
- Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka.
- Vi som är de sista att komma ihåg movieboxen.

- Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på Dojan.
- Vi som var de första i backen med snowboard.
- Vi som använde telefonkort och personsökare innan mobilernas tid.
- Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna.
- Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet.
- Vi som använde cykelbyxor i olika färger.
- Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren.
- Vi som fortfarande säger Domus eller Servus i stället för Coop.
- Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det.
- Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt.
- Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt.
- Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel.
- Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet.
- Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi...".

- Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan  salivstänk.
- Vi som drev våra föräldrar galna med monotona piptrudelutter från ett hypermodernt gameboy i bilen.
- Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio.
- Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm.
- Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor.
- Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal.
- Vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor.
- Vi som käkade Raider och inte Twix.
- Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband.
- Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2).

- Vi som hade bänkar med lock på.
- Vi som fick de blåaste tungorna av Vira Blåtira.
- Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000