Lugg i vår

2009-02-28 @ 16:54:30




Ja, nu har jag tagit fram saxen igen och klippt mig. Den här gången blev det lugg. Är väldigt nöjd faktiskt.

De kan inte mena allvar

2009-02-28 @ 16:50:15


med att man ska köpa en vagn till sin hund? En barnvagn, fast till hundar... en hundvagn???

Hade en grym kväll igår. var på La Sombrita med systrarna och drack öl, åt tapas och pratade massor. sedan åkte jag och ena systern hem och fortsatte att prata långt in på natten. Mina systrar är också mina bästa vänner och det känns när man inte pratat på länge.

På vägen hem såg jag & syster yster i en hundbutik på en tvärgata till Linnégatan denna underliga vagn. Som vi först naturligtvis trodde var en barnvagn innan vi insåg att det var en hundbutik. Med bara saker till hundar. jag tycker det är underligt med kläder till hundar, men nu ska de dessutom köras omkring i vagnar? Stackars djur.

Resehemligheter?

2009-02-25 @ 20:21:08


Miyajima. ÅH vad jag längtar tillbaka till Japan, hela tiden!! Det känns som om det är min plats på jorden.

Imorgon är jag ledig. Det ska bli tokigt skönt! Efter 3 dagars intensivt amadeus pluggande behövs det lite paus. Men jag kommer nog sitta en del hemma med det och få struktur på böckerna.

Man blir vansinnigt sugen på att resa när man bokar in resor till hela världen hela tiden. Flyg, hotell, hyrbilar, flygtaxi you name it, allt ska kunna bokas. Och vem visste att man kunde få gratis tårta när man fyller år på många flyg? Eller pannkakor till barnen istället för den vanliga flygplansmaten. När jag börjar sälja resor ska jag informera om sådant.

Röda byn i Tandådalen

2009-02-24 @ 17:59:16




Här kommer vi bo i nästa vecka. Och backen och liften ligger precis vid stugorna.

Nästa vecka ska jag och Maja åka till Sälen. Planen var att även A skulle åka med, men det är det där med ekonomin, och en av sakerna vi är oense om. Jag prioriterar bort hämtmat och annat extra här hemma för att kunna åka iväg några dagar, men han tänker tvärtom. Iallafall, jag och Maja ska ha det fantastiskt med pappa och K,och förhoppningsvis syster M och M & P.

Fettisdagen

2009-02-24 @ 10:04:04



jag hade tänkt blogga igår, men det gick så segt så jag gav upp.

Imorse var jag så trött så jag trodde inte jag skulle orka upp, men jag tvingade mig. Hade det varit något annat än Amadeus hade jag nog inte orkat.

Igår var en bra tv-seriekväll, följande såg jag:

L Word 6.06
Being Human 1.05
United States of Tara 1.07
Supernatural 1.05-1.09

Idag är dagen då man tydligen ska bli fet. Jag har ju hållit mig ifrån sådana där onyttigheter det senaste, men en semla får det nog bli idag. Med tanke på att det är det bästa maken vet (och Maja älskar grädden så hon brukar få min eftersom jag mest gillar mandelmassan) så köper jag nog hem några på vägen hem sedan. Speciellt eftersom jag och A inte är direkt överens om allting just nu. Dålig ekonomi skapar problem i de bästa av relationer kan jag säga. Inte kul alls... Men Maja är en solstråle som alltid. <3

Duncan Kane, he used to be my boyfriend.

2009-02-21 @ 12:03:15

Jag kunde naturligtvis inte stå emot och såg de 3 första avsnitten av Veronica Mars igår. Det är så vansinnigt underbart bra!

Nu sitter jag här och väntar på senaste Dollhouse. A ligger i sängen efter gårdagens fest och Maja är fortfarande hos sin farmor. Kanske borde jag städa litegrann, men eftersom jag blev ju internetberövad igår när mitt det krånglade så jag tar jag igen det idag. Borde ju hinna städa lite också... senare

Nya avatarer förresten;

     



Bästa tv-serien...

2009-02-20 @ 22:07:40



Scenen med Logan och Veronica gjorde mig tokigt sugen på en Veronica Mars omtitt. Bästa serien någonsin!!

Favorit tv-seriepar i favoritscenen

2009-02-20 @ 21:45:15

Observera att alla klipp innehåller stora spoilers och se inte om ni inte vill veta vad som händer i serierna.

1. Veronica Mars & Logan Echolls i Veronica Mars


Favoritscen:
Okej det finns många, men den här scenen fick det att pirra i magen på mig första gången jag såg den. Och sedan var jag fast.





2. Bryan Kinney & Jason Taylor I Queer as Folk


Även här finns det väldigt många fina scener att ta av. Brians ovilja att släppa någon inpå livet och Justins eviga kämpande för att komma in gör att scener när de är nära varandra blir magiska. Men min favoritscen har ni redan sett, och här kommer den igen.




Sedan är hoppet ganska långt. De här två paren är så självklara och epic. Men nedan följer några andra favoriter.


Brenda Walsh & Dylan McKay i Beverly Hills 90210

Scenen är lite för lång, så hoppa fram en minut om ni vill. Älskar Dylans desperation, och kyssen i slutet. Men även detta par har många härliga scener att ta av.




Blair Waldorf & Chuck Bass i Gossip Girl

Hade de inte dragit ut så mycket på det i serien att jag tappat lusten för de två hade de hamnat uppe med Veronica & Logan och Brian & Justin, men som läget är nu är jag inte speciellt intresserad av dem. Däremot när jag tittar på gamla scener, och jag minns hur det pirrade i magen även i denna scenen första gången, så kan jag inte utesluta dem från den här listan. (Det är lite trams med Serena & Dan första sekunderna, men strunta i dem bara och njut av resten. Snyggare scen får man leta efter....)





Desmond Hume & Penny Widmore i Lost

Jag ryser varje gång. Desmonds blick när han hör "ms widmore", när de ser varandra, när de ropar varandras namn. Jag ryser bara jag tänker på det. Fantastiskt vackert!




Naturligtvis finns det fler, men här är 5 av de bästa iallafall.

Vilka är era favoritpar??

Jag blir galen på mitt idiotnät

2009-02-20 @ 20:26:50



Varför varför varför kan mitt internet aldrig fungera. Nu när vi väl har fått stabilt internet in i lägenheten, då ska min dator eller routern eller vad det nu är börja krångla. Jag blir tokig. I två timmar har jag hållit på och försökt få ordning på det. Och nu när jag väl lagt av och inte orkar bry mig då börjar det plötsligt fungera... Jag fattar INGENTING!!!!

Human? Then it's our mistake wanting to be like them.

2009-02-20 @ 13:18:25


Månen för några veckor sedan

Idag har varit en väldigt bra dag. Känner mig sjukt trött just nu, men innan jag kom hem och satte mig i soffan så hade vi först presentation i skolan av ett stort projekt, och det gick jättebra. På vägen hem åkte jag förbi mitt gamla jobb där de blev överlyckliga över att se mig och jag behövde knappt ens nämna sommarjobb innan de såg väldigt lättade ut. Så nu har jag det fixat, känns väldigt skönt. Det enda jag måste lösa nu är att få ihop praktiken och jobbet så att det funkar tillsammans. Eftersom jag jobbar för honom som ersätte mig så måste jag ju anpassa jobbet efter när han ska ha semester, och det verkar bli tidigare än när jag egentligen tänkte jobba. Var riktigt kul att träffa de gamla arbetskamraterna igen faktiskt.

Idag är det verkligen vinter ute. Snön faller och faller. Jag tycker den kunde kommit tidigare iår. Nu längtar man ju mest efter vår. Men hellre snö och vitt och vackert än grått och trist och blåsigt.

En vecka av kaos

2009-02-20 @ 13:03:12



Den här veckan har känts fullständigt kaotisk. Med Amadeus som faktiskt kräver ganska mycket och ett stort projekt i Reseproduktion som skulle presenteras idag så har det varit fullt upp i skolan och i kombination med vardagslivet med familjen (matlagning, städning, tvättning, umgänge...) och de sedvanliga tv-serierna har det helt enkelt inte funnits tid till varken blogg eller skrivande. Men nu är jag tillbaka.

Planen ikväll var egentligen att åka till en klasskompis på inflyttningsfest, men jag undrar om jag kommer härifrån. Känner att veckan, som dessutom innebar en relativt sömnlös natt då jag var uppe och delade ut GP, börjar ta ut sin rätt. Och imorgon har vännen J födelsedagsfest, och den måste jag ju gå på. Så då gäller det att prioritera. Men jag får se vad jag har lust med ikväll. Just nu känner jag för en kväll med blogg, tv-land, tv-serier, bra musik och kanske lite snacks och mineralvatten. och kanske let's dance...

Amadeus!

2009-02-16 @ 08:12:53

Nu börjar skolan på allvar, men den bästa kursen på utbildningen. Jippie!

Vackra bilder från gården

2009-02-14 @ 22:29:02





He had been breaking down walls, fighting his way into his heart, determined to make him love him.

2009-02-14 @ 22:16:32

Jag har tagit upp mitt fanfiction skrivande igen och det är en sådan sjuk boost att folk läser det man skriver, ger kommentarer och uppenbarligen verkligen tycker att det är bra. Tokigt, men underbart. Inte nog med att jag får skriva, jag får skriva på engelska.

Ett litet utdrag ur min Queer as Folk fic, A token of love. Observera att det utspelar sig efter serieavslutningen, alltså spoilrar om vad som händer i sista avsnittet av serien. Så vill du se serien och inte vara spoilad, läs inte vidare;

"Brian had agreed that it was the right thing to do, to let Justin leave and go to New York. It was even his idea. But every day since he had left Brian felt like something was missing, something big. He had tried to make it go away by getting his old life back. But once Justin fought his way in, there was no way he was getting out.

It had been two months since he left. And whenever they talked Justin seemed to be having the time of his life. He insisted that Brian would come and see him, but he couldn’t. Justin finally got the life he was suppose to live, and soon he would meet someone else, someone his own age. Brian didn’t want to destroy that by showing up and remind Justin of his old life in Pittsburgh.

But it was hard to stay away."

Kvällens melodifestival

2009-02-14 @ 21:51:53



Jag tycker det här var så fantastiskt mycket bättre än förra veckan att jag inte vet var jag ska börja. Förra veckan hade jag svårt att hitta en låt jag ville ha i Globen, den här veckan var det för många.

Mina favoriter utan inbördes ordning:
Lasse Lindh, Heat, Cookies n beans och Måns Zelmerlöv. Och eftersom både Lasse och Cookies inte riktigt känns som om de hör hemma i forumet, så är jag helnöjd med Heat och Måns i Globen.

Jag tycker att alla utom Markoolio var riktigt bra. Amy Diamonds var dock alldeles för tjatig. Hon sjöng samma mening om och om och om igen. Visst att låten ska fastna, men inte att man ska hinna tröttna på den innan låten är slut. Men hon är väldigt duktig.

Vad tyckte ni?

Three minutes of happiness

2009-02-14 @ 11:15:17



En helt fantastisk klädaffär i Tokyo, med snygga kläder, vackra accessoarer och allt annat mellan himmel och jord. Dessutom var det billigt! Önskar den fanns här också, men efter en googling verkar den bara finnas i just Tokyo... tråkigt.

"Three Minutes of Happiness stores sell design-heavy, extremely affordable 'recession chic' necessities, from clothing items to kitchen utensils, dished up in the colorful setting of a massive ice-cream shop."

Tjuvlyssning på morgondagens melodifestivalskvallåtar

2009-02-13 @ 22:54:43



Det låter som ett otroligt mycket bättre startfält än bottenskrapet förra veckan.

Största överrarskningen: Cookies n Beans.Jag har svårt för namnet som jag tycker låter väl fånigt, men vilka röster, och vilken underbar stämsång. Låten lät riktigt bra också. Ska bli kul att se och höra dem imorgon.

Heats låt var också bra. Även Måns, Amy och Jennifer lät helt ok.

Markoolio, Lili och sussie och Lasse Lindh var väl inget vidare av vad jag hörde, men vem vet vad jag tycker imorgon.

Alla hjärtans dag present?

2009-02-13 @ 22:07:29



Man kan ju hoppas...

Dagens fynd

2009-02-13 @ 21:58:08



Har ingen bild på dagens fynd än, men här är två fynd från Japan. Min älskade Anna Sui scarf och ett underbart halsband! (Väskan bakom är ett second hand fynd från Varberg i somras. Minns inte om jag gav 30 eller 50 kr för den, men billigt var det iallafall.)

Var på Myrorna idag eftersom jag behöver en svart kavaj för en viktig presentation nästa vecka och jag verkligen inte har mycket pengar. Och jag hittade en perfekt kavaj för 60 kr. Dessutom hittade jag ett jättefint linne för 35 kr och ett Bamsespel till Maja för 25 kr. Tokigt bra! Spelet var visserligen ganska slitet på kartongen, men inuti var det jättefint. Och kläderna såg knappt rörda ut. Second hand ftw!

Världens vackraste

2009-02-13 @ 21:42:40

Photoshop, Veronica Mars, Queer as Folk

2009-02-13 @ 21:00:44



Har precis börjat använda photoshop. Tidigare har jag klarat mig med paint och word och annat för att leka med bilder, men Photoshop är verkligen underbart! Så´blir inte förvånade om designen på bloggen uppdateras mer redan ikväll. Fast planen är att göra lite avatarer. Längst upp är några jag lekt fram medan jag lär mig vad allting är, olika layers och levels och allt vad som finns..

Fredag den trettonde

2009-02-13 @ 20:18:13


Knut, en av svärfars gosiga hundar

Therese: Tack för engagemanget. :) Jag ska inte sluta blogga här. Men det gör mig glad att du är en trogen läsare.

Efter två blogginlägg på nogg igår kan jag inse att den är väldigt begränsad. Men intervjufrågorna, topplistorna och dylikt är fantastiskt roligt. Iallafall såhär i början. Så jag hoppas att blogg och nogg kan komplettera varandra på ett bra sätt.

efter att ha besökt pappa och inte lyckats få med mig Maja därifrån (morfar är största idolen) så blev det barnfri kväll idag. Så nu blir det, efter pappas fantastiska biffar som han skickade med, öl, let's dance, blogg och tv-land. Sämre kan man ha det.

Med fredagen den trettonde har inte gått omärkt förbi, fått ett sjukdomsbesked rörande en nära släkting, bråkat en del med A och haft problem med nätet. Men sådant händer ju när som helst på året så det har väl ingenting med den här dagen att göra

Ny leksak

2009-02-12 @ 21:20:27

Rastlös som jag är så tröttnar jag ju alltid, så här är senaste leksaken, www.nogg.se/makane

Det betyder inte att jag slutar blogga här, men just nu känns den rolig. Omväxling förnöjer som man säger.

Forever 21 till Sverige

2009-02-06 @ 13:57:24



Dagens bästa nyhet är helt klart att Forever 21 letar butikslokaler i Sverige. ÄLSKAR att surfa runt på deras hemsida och hitta alla billiga och vackra kläder och annat.

Källa: Metro

Where are you going? Nowhere. I can change that.

2009-02-05 @ 17:24:26



Lite bättre har det känts ang. skolan de senaste dagarna. Men jag funderar fortfarande på om jag verkligen vill göra det här. Har iallafall bestämt mig att köra terminen ut. På praktiken får jag ju känna om detta är något jag vill göra. Och när jag var och hälsade på alla på Resia häromdagen kändes det jättebra. De är ruskigt trevliga, och väldigt lätta att ha och göra med. Ska bli jättekul. Och efter imorgon är det lov en vecka som följs av Amadeus som jag ju tycker är det bästa med hela utbildningen. Så det känns ganska ljust nu iallafall.

Sitter här och försöker plugga till en "tenta" imorgon. Men som vanligt med en viss lärare är det rörigare än rörigast. Så jag hoppas att jag pluggat på rätt saker. Strax ska jag och Maja åka in och fika hos M. MYS! Andra M har prel bokat en resa till Thailand i mars. Är sjukt avundsjuk. Längtar tillbaka till Japan!!!

Tydligen är vår gamla klasskompis med i Buddy Holly som har premiär i sthlm nästa vecka. Vi funderar lite löst på att åka upp. Vore ju fantastiskt. Men vi måste kolla om det finns biljetter, och finanser. Kan ju bo gratis hos syster yster, men måste ju komma dit och leva där också. Och helst komma hem.

No excuses, no apologies, no regrets

2009-02-02 @ 16:18:11



STEG 1

Namn: Magdalena
Bor: Kungsbacka
Ögonfärg: Blå-grå
Hårfärg: Ljusbrunt
Skostorlek: 36/37
längd: 165
Höger eller vänsterhänt: Höger

STEG 2

Skor som du bar idag?: Mina underbara svarta joggingskor från Japan
Jacka som du bar idag?: Svart från H&M
Dina svagheter?: Alldeles för försiktig
Rädsla?: Att någon i min närhet ska dö

STEG 3

Första tanke när du vaknar: Jag vill sova mer
När somnar du: Alldeles för sent

STEG 4

Pepsi eller Coca Cola?: Coca Cola, utan tvekan
McDonalds eller Burger King?: McDonalds, utan tvekan
Adidas eller Nike?: Kan inte påså att jag använder något av det... Men Nike har jag nog använt mer
Lipton Ice Tea eller Nestea?: Inget av det
Choklad eller vanilj?: Choklad

STEG 5

Svär du?: Tyvärr alldeles för mycket.
Sjunger du?: Hela tiden
Duschar du varje dag?: Nej
Gillar du skolan?: Nej inte för närvarande
Tror du på dig själv?: Ja, mer och mer för varje dag
Kommer du överens med dina föräldrar?: Absolut

STEG 6

Har du under den senaste månaden:
Shoppat?: Knappt
Ätit en hel ask müsli?: Nä
Ätit sushi?: Nej, det var längesedan faktiskt
Stått på scen?: Nej, men det hade varit kul
Skejtat?: Nix
Bakat?: Nej, inte sedan innan jul
Stulit något?: Nej, jag stjäl inte
Kysst någon?: Självklart
Kramat någon?: givetvis

STEG 7

Har du någonsin:
Däckat eller varit jättefull?: Ja
Varit full?: Hehe, jo
Blivit kallad hora?: Nej
Blivit nerslagen?: Nej
Busring någon?: Absolut, massor som barn
Gjort något som du ångrade?: Njae, snarare ångrat sådant jag inte gjort.
Fått IG i nått ämne eller på något prov?: Nej, det har jag nog aldrig. Men tror senaste tentan ligger risigt till eftersom jag missade halva kursen pga influensa.
Kastat en sten på nån ruta?: Nej

STEG 8

I framtiden..
Namn på barn? Elis, Molly, Isaac, Hector, Stella, Mio, Melie
Hur vill du du dö? Gammal och lycklig utan smärta
Vad vill du bli när du blir gammal? Lycklig

STEG 9

Antal människor du skulle ge ditt liv för? Min familj
Antal CD-skivor du äger? Oj, har aldrig räknat dem. Något hundratal eller två skulle jag tro
Antal piercings?: Inga
Antal tatueringar?: En
Hur många gånger har du varit med i tidningen?: Någon gång, inte många
Är du singel: Nej
Älskat någon du varit tsm med: tsm? Tillsammans eller? Isåfall ja

STEG 10
Vad ska du göra i sommar? Praktisera, njuta av den underbara svenska sommaren och förhoppningsvis komma iväg på en sista minuten
Vad ska du göra i vinter? Åka skidor hoppas jag
 När tar du studenten? Tog den 2000
Vad gör du efter gymnasiet? Jag har jobbat mest hela tiden, tills nu när jag plugga
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba? Ja, men hade gärna bott utomlands ett år eller två
Vad händer till helgen? Middag med vänner, födelsedagskalas
Vad vill du helst göra just nu? Titta på tv-serier, äta Mc Donaldsmat och mysa med min fantastiska familj

STEG 11

Vad tittar du först på hos killar/tjejer? Kan inte svara på det. Det är helheten
Vem av dina kompisar tror du kommer hitta en pojk/flickvän först? Hur gammal är personen som skapat den här? 
Vem är den perversaste person du känner? Oj, jag själv? ;)
Hur många gånger har du varit utomlands? Oj... kanske... ett 60-70 tal

Framtidsoro

2009-02-01 @ 19:24:55



Som väl de flesta av er redan vet är jag tveksam till min utbildning. Tempot och nivån är så väldigt mycket lägre än vad jag någonsin trott. Och nu börjar jag dessutom fundera över om detta verkligen är vad jag vill arbeta med sedan. Visst finns det en smal del av branschen som jag verkligen skulle vilja arbeta med. Men de jobben är nog få, och vill jag verkligen sitta på resebyrå och sälja charterresor efter 2 års utbildning?

Som grädde på moset (skumt uttryck, varför skulle man vilja ha grädde på sitt mos?!) fick jag Campus Varberg katalogen häromdagen. Campus Varberg, som är stället jag trodde att jag skulle plugga på tills jag hittade min nuvarande utbildning. Och jag blev så sugen. Både på utbildningarna och på hur mycket mer organiserat det verkar.

Så just nu har jag total ångest.

Ska jag gå klart den här utbildningen och hoppas att det blir bra?

Ska jag hoppa av och läsa en annan utbildning istället?

Förvirringen är total. Och jag behöver väl inte säga att det är sjukt svårt att hitta motivationen till att plugga mitt i allt det här.