T G I friday

2008-08-30 @ 00:06:40

Visserligen har veckan gått i rasande fart och varit väldigt rolig. Halka, körlektioner där man får köra lite överallt och läraren säger; "Bra. Det känns som om du kan det här nu!", godkänt teoriprov, göteborgskörning med härliga I (kommer bli trist att inte träffa henne mer, söt tjej) och kvällar som bara rusat förbi. Men helg är alltid underbart.

Nu är jag precis hemkommen från en drinkkväll på Excet med Marie, roligt, trevligt och fantastiska drinkar. A är på kräftskiva hos en jobbarkompis. Maja är hos sin farmor.

Imorgon väntar bröllop och det ska bli jätteroligt. Maja ska följa med och är alldeles till sig över att få följa med på fest.

Kör uppdatering

2008-08-28 @ 18:51:28

Halkan är avklarad, teorin är avklarad. Uppkörningen dröjer tyvärr. Men det känns skönt att ha kommit såhär långt och jag känner mig relativt säker på körningen. Väldigt skönt! Kanske kan ge bloggen lite mer tid nu också när jag inte behöver plugga teori jämt och ständigt.

Greek tillbaka

2008-08-27 @ 15:47:01

ÅH ett nytt avsnitt av Greek att njuta av!

Låg

2008-08-23 @ 21:34:59

känner mig sjukt låg idag. sjuk, ensam, uttråkad... A är bortrest över helgen och det är väldigt tomt. Speciellt när han knappt hade tid att prata med mig förut. Kvällar som den här vill man bara sudda ut och glömma bort. Det får gärna vara imorgon snart...

Förkyld

2008-08-23 @ 16:27:32

Maja blev förkyld häromdagen. Följt av feber en natt. Nu när hon frisknat till sitter jag här och snörvlar med tungt huvud och skavande hals. Jag KAN INTE bli sjuk nu. En vecka kvar med körlektioner, teoriprov och halkan... Jag kan inte bli sjuk nu...

Vår sagolika lägenhet

2008-08-21 @ 19:10:32

För längesedan lovade jag bilder på vår nya lägenhet. Nu har jag äntligen tagit. Saknar dock på köket för det var mitt i förberedelserna för A's kalas och det var mat och tårtingredienser överallt.


Hallen och den underliga spiraltrappan. Den kommer att bytas ut mot en trätrappa med tillhörande balkong vid tillfälle. :)


Del 1 av vardagsrummet


Del 2 av vardagsrummet


Del 3 av vardagsrummet


Toaletten nere


Toaletten uppe


Majas rum del 1


Majas rum del 2


Majas rum del 3


Vårt sovrum

Sedan är det då kök, 2 klädkammare och 2 krypvindar också. Men de får ni se någon annan gång.

Senaste veckan i bilder

2008-08-21 @ 19:03:10

Förra torsdagen var det kalas för min älskade man och jag gjorde tårtor för första gången i mitt liv (om inte smörgåstårta och glasstårta räknas förstås... för det gjorde jag förra året)

Till helgen var älskade syster M på besök i stan och vi var tillsammans med andra älskade syster M och bägge barnen ute på långpromenad i Skatås.
 
Sedan blev det tofsar för hela slanten för bästis kusinerna.

och glassätning...

Dagen efter planerade vi Japanresa med M & P och åt middag på Pasta etc i Landala.



Denna veckan har som sagt varit jobb, småsjukt, teoriläsning och imorgon dags för körning igen. Ska bli fantastiskt skönt när jag har mitt körkort.

Klippt mig själv

2008-08-21 @ 18:52:43

Klippte mig själv idag. Började tröttna på den där mellanlängden. Blev riktigt bra om jag får säga det själv. Kanske borde bli frisör. Tänk vad mycket lättare det måste vara på någon annan än sig själv?

Före:

Efter:

Vad tycker ni?

Tiden går fort

2008-08-21 @ 18:50:42

Oj oj oj. Tiden går så fort och bloggen blir lidande som vanligt. Mitt uppe i intensivkurs för körkort och jobb när jag inte kör så hinns det inte med så mycket. Dessutom var jag lite krasslig i början av veckan, sjukt trött och en ilsken huvudvärk. Kroppen fick väl en chock i måndags av att cykla så mycket igen.

Onsdagkväll

2008-08-13 @ 23:05:17

Sex and the city, nylagad telefon, underbar juice, dillknäckesticks... njuter till fullo.

Dancing the night away

2008-08-13 @ 22:41:27

Efter att vi varit i 3 butiken idag så begav vi oss till Storan, för Date skulle spela. Det bästa Maja vet, förutom morfar och glass, är att dansa. Så vi dansade i nästan en timme. Innan Maja hittade en kompis att dansa med istället. De var så sjukt söta. Dansade och skrattade och sprang fram till scenen och kastade slängkyssar åt grabbarna.

Blir en bild på Maja bara eftersom jag inte har tillåtelse att publicera bilder på den andra flickan.

Date då ja. Jag hade inte sett dem sedan förra sommarens 3 dagars turné när Henrik skulle sluta. Och av vad jag hörde ikväll (ca 40 min) så var de... okej. Jag saknade det gamla Date så mycket att det gjorde ont i mig.  Anders, Henrik, Johan och Jan... världens finaste killar och bästa band.

Inte nog med att de ser ut som de gör, de är så fantastiskt musikaliska och helt fullkomligt underbara människor. Det där är det riktiga Date.

It's back!

2008-08-13 @ 22:00:37

Plötsligt idag när jag gick in på 3 butiken så fanns telefonen där. Trots avsaknaden av det där förbannade sms'et de tjatat så om. Killen idag var jättetrevlig, och proffsig och han gjorde mig mindre arg. Tills jag läste pappret en stund senare. Telefonen var klar 15 juli... 15 JULI! Det är en månad sedan. Bästa P har ringt dem och redan fått dem att ge mig MINST en månad gratis, men det här kräver faktiskt bra mycket mer kompensation än så. Han får ringa igen denna helgen. Han är grym på det, och tycker konstigt nog att det är roligt. Jag avskyr sådana samtal.

Arg som ett bi är jag på tre, men så LYCKLIG över att min telefon är hemma igen.

3 driver mig till vansinne

2008-08-12 @ 18:33:31

Ni som följt min blogg vet att jag var så glad för min nya telefon som jag köpte vid min födelsedag i början av maj. En fin LG viewty med underbar kamera och andra finesser. Nästan exakt 2 månader efter inköp så blev den totalt galen. Min bästa vän vaknade mitt i natten av att jag spammade henne med sms som inte var det minsta logiska. Själv märkte jag ingenting förrän jag svarade på en annan kompis sms och fick ett, "Va? Vad menar du?" tillbaka. Då kollade jag skickat mappen och där låg ett helt annat sms. Jag testade att messa henne igen och återigen var det något helt annat som blev ivägskickad. Strax efter ringde A och frågade varför jag skickade skumma sms till honom. Då började jag få panik och fundera på vad som pågick, och till vilka andra telefonen kunde ha skickat fel sms. Efter samtal med 3's kundtjänst fick jag veta att det var telefonen som var tokig.

Jag gick till 3's affär här i Kungsbacka och fick veta att den nog behövde en uppdatering. Men det skulle ta 2 veckor om hon skickade in den, i Göteborg däremot fanns det tekniker på plats om jag kunde åka in dit. Eftersom jag ändå skulle in till GBG och 1 dag lät bättre än 2 veckor så åkte jag till 3 butiken vid Kopparmärra. Tyvärr fanns inte teknikern där just den dagen, men hon skulle komma dagen efter så jag kunde lämna den och hämta den dagen efter. Jag skulle få ett sms när den var klar.

2 veckor senare hade jag fortarande inte hört något, så när jag var inne i GBG gick jag till butiken och fick veta att den skickats iväg och att det kunde ta 2-3 veckor, totalt.

Efter en månad (i torsdags) var jag där igen. (Det går nämligen inte att nå dem på telefon. Oavsett när man ringer är de upptagna med kunder, och meddelande kan man inte lämna. "Men kom gärna och besök oss i butiken.") då fick jag veta att telefonen skickats ifrån verkstaden och borde komma till dem senare samma dag, eller dagen efter.

Idag snart 5 veckor efter att jag lämnat in telefonen har jag fortfarande inte fått det där sms'et jag går och väntar på.

Inte nog med att jag inte haft min nya telefon på 5 veckor, jag har inte haft min kamera heller. FAN!

Konsumentverket eller kvällspressen ligger nära till hans kan jag säga. Jag har dessutom vid ett tillfälle skickat ett mail som inte ens besvarats. Jag vill ha min telefon. NU!

Linslus

2008-08-12 @ 18:01:07


Vad är det för en dag?

2008-08-12 @ 17:53:48

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är A's födelsedag. HURRA HURRA HURRA. Eller ja, det var hans födelsedag igår, men då hann jag inte blogga nånting.

Här kommer lite bilder från vårt minifirande igår. Kalas och sådant blir på torsdag. Igår var det bara vi tre.


Snart börjar tv hösten

2008-08-10 @ 18:49:15

Längtar tills följande serier börjar;

Greek
Gossip girl
One Tree Hill
Heroes
Bones
True Blood
Fringe

Det är så skönt att det finns något att se fram emot när sommaren börjar gå mot sitt slut. (alla har ju inte nästan 3 veckor i Japan att längta till. ^^)

Min prinsessa

2008-08-10 @ 18:31:22


Min prinsessa och min underbara make på vårt hotellrum i Karlstad i början av sommaren.

Japan, here we come?

2008-08-10 @ 18:16:51

Idag har vi köpt biljetter till Japan. Sjukt billiga. 5000:- styck istället för 9300 som de kostar annars. Tack Finnair!!

Enda hindret nu är att M kanske inte får ledigt ena veckan. Vi får besked imorgon. Håll alla era tummar att vi inte behöver använda våra avbeställningsskydd, utan att vi i oktober-november kommer befinna oss här;





Imorgon smäller det

2008-08-10 @ 18:11:06

Första dagen på min intensivkurs.

Nervöst...

Lite festivalbilder

2008-08-10 @ 18:08:41

Eftersom min underbara mobil/kamera är inlämnad (jag är inte kompis med tre just nu) så fick jag ha min gamla skrutt som tar riktigt dåliga bilder. Men vännerna P & M tog massor av bilder som jag ska få sedan iallafall.

Här kommer några få som jag ändå tog, trots dålig kvalité.


De tre musketörerna, världens bästa vänner P & M och jag.

Vackra skyltar

Broder Daniel

Scott Matthew i Annedalskyrkan. Så vackert att man ville gråta.

The one and only Håkan



Konfettiregn under de sista självande minuterna på Håkan

Bästa möjliga avslutning på en fantastisk festival, Hederos & Hellberg i Annedalskyrkan.

Way Out West

2008-08-10 @ 18:02:01

Vilken fantastisk festival det varit! 2 hela dagars ren njutning.

tyvärr missade vi Christian Kjellvander i torsdags eftersom allting strulade till sig, och det var lite synd, men i övrigt är jag helnöjd. Såhär såg uppläggen ut;

FREDAG

Iron & Wine
Mando Diao
The Sonics
Franz Ferdinand * (Tyvärr fick vi dela upp vår tid eftersom Franz Ferdinand och Okkervil River spelade samtidigt)
Okkervil River *
Sonic Youth
Lite tapas nere på Linnégatan
Sista halvtimmen på Sigur Rós
Broder Daniel *
Scott Matthew *

LÖRDAG

José Gonzáles
Kelis
Sahara Hotnights (2-3 låtar pga. Kelis blev försenad och de kunde inte börja förrän hon slutat eftersom scenerna ligger så nära varandra)
Ceasars *
Några få låtar av följande; Frida Hyvönen, N*E*R*D & Silverbullit
Tyvärr kunde vi inte undgå att höra tramset som Lil'Kim sysslade med när vi väntade på den fantastiska;
Håkan Hellström *
The Flaming Lips
Neil Young
Hederos & Hellberg *

* är mina favoriter från den här festivalen.

Under flera av konserterna åt vi eller drack öl. Största positiva överaskningarna var Okkervil River och Scott Matthew. 2 nya favoriter. Broder Daniel konserten var naturligtvis fantastiskt att ha sett eftersom det var sista någonsin, men som konsert i sig var den väl inte så fantastisk (jag har aldrig varit något jättestort fan). Fast slutet, med Henrik själv på gitarr, lite småfalskt sjungandes There's no time for us var rysande fint.

Nystart, igen

2008-08-10 @ 17:25:14

Nu har jag flyttat tillbaka till blogg.se.

Varför?

Blogger.com har vi alldeles för många tillfällen inte publicerat mina inlägg vilket fört med sig att jag inte kunnat blogga så ofta som jag velat. Det har fört med sig att jag inte ens orkat försöka vid ännu fler tillfällen, och det är trist. Jag saknar min blogg.

Jag saknar möjligheten att se besöksstatistiken. Det är inte så noga hur många som läser, men det är kul att följa.

På blogger har jag aldrig upplevt att någon jag inte känner läser bloggen, och även om det är fantastiskt när ni, mina vänner läser och kommenterar saknar jag de nya läsarna, som i sin tur gör att man hittar nya bloggar.

Jag lyckades efter mycket pillande få över en blogger template till blogg.se och då bestämde jag mig. Det var dags att flytta tillbaka. Så nu är jag här igen. Dessutom blir adressen makane.blogg.se istället för makane-m.blogspot.com, alltså mycket enklare.

Hoppas ni inte tröttnar på att följa mitt hoppande.